”Työskentele vähemmän, nuku enemmän ja matkusta maailmalla” – onko tässä tosielämän unelmapomo?

Tämä esimerkillinen pomo uskoo, että yritys menestyy hyvinvoivien työntekijöiden ansiosta. 

Onko tässä kaikkien aikojen unelmapomo? Jason Fried on toimitusjohtaja, jonka johtamisfilosofia eroaa huomattavasti monien muiden johtajien strategioista.

Tulospaineiden sijaan Fried keskittyy ennen kaikkea työntekijöidensä hyvinvointiin. Fried on jo 15 vuoden ajan luotsannut tätä 50 hengen Basecamp-nimistä ohjelmistoyritystä, joka kannustaa työntekijöitään hyvään elämään.

Hän kehottaa työntekijöitään työskentelemään kohtuullisesti, nukkumaan enemmän, pysymään terveempänä ja laajentamaan näkemyksiään.

Monet edut sitouttavat työntekijänsä työpaikalle

Monet suuret firmat tarjoavat työntekijöilleen etuja, kuten pyykinpesupalveluja ja ilmaisia aterioita. Nämä edut eivät kuitenkaan Friedin mukaan kannusta työntekijää terveempään elämään, vaan sitovat heidän yhä tiiviimmin työpaikalleen.

– Se että työskentelet enemmän kuin 40 tuntia viikossa ei tarkoita sitä, että työskentelisit kovemmin. Se tarkoittaa ainoastaan sitä, että teet töitä enemmän kuin 40 tuntia viikossa, Fried kertoo Twitter-tilillään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tämän chicagolaisen yrityksen työntekijöillä on huimia etuja, jotka saavat monen työntekijän kateelliseksi. Esimerkiksi kesäkuukausina työntekijät saavat tehdä lyhennettyä työviikkoa, jotta he ehtisivät nauttimaan myös kesästä. Lisäksi he saavat sadan dollarin kuukausittaisen kuntoedun, joka sisältää muun muassa kuntosalijäsenyyden ja joogatunteja.

Nämä saattavat kuulostaa ihan tavallisilta eduilta, mutta lisää on luvassa. Työntekijät pääsevät useamman kerran kuussa hierontaan, sekä saavat perheelleen ilmaiseksi paikallisia hedelmiä ja vihanneksia. Työntekijöitä ei ole sidottu työpakalle, vaan heillä on mahdollisuus työskennellä missä päin maailmaa tahansa, ja lisäksi pitää sapattivapaata kolmen vuoden välein.

Yritys haluaa tarjota työntekijöille elämyksiä 

Fried on 15 kuukautta vanhan pojan isä, ja hän haluaa kannustaa kaikkia työntekijöitä viettämään enemmän aikaa perheensä kanssa. Hän uskookin tämänkaltaisten henkilöstöetujen tuovan työntekijöilleen enemmän hyötyä kuin pelkkä palkankorotus.

– Onko 100 dollaria enemmän palkkaa todella tarpeellinen? Fried ihmettelee Twitterissä.

Lomapolitiikka on yksi esimerkki työntekijöiden terveyttä edistävistä eduista. Työntekijät saavat viettää kolmen viikon lomansa ennakkoon maksetuissa lomakohteissa, joihin lukeutuvat muun muassa Etiopia, Grand Canyon ja Verona.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Haluamme tarjota työntekijöille elämyksiä, joita he eivät todennäköisesti kokisi omillaan. Se tekee heistä entistä kiinnostavampia ihmisiä.

Loistavat työetuudet sitouttavat myös työntekijöitä, ja Fried kertookin vain muutaman ihmisen irtisanoutuneen 15 vuoden aikana. Pitkäaikaiset työntekijät ovat hyväksi yritykselle muun muassa siitä syystä, että uusien työntekijöiden kouluttaminen maksaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Pelkästään kannustaminen hyviin yöuniin maksaa itsensä nopeasti takaisin, Fried kiteyttää. 

Kun työedut ovat tuollaiset, ei luultavasti tarvitse turvautua näihin humoristisiin vinkkeihin:

Lue myös:

    Uusimmat