Mainos

Pommilla Finnairin koneessa uhannut mies irtisanottiin

Perätön pommiuhkaus Finnairin lennolla viikoloppuna johti kolmikymppisen miehen työpaikan menetykseen. Räjähteitä valmistavan Forcit Oy:n toimitusjohtaja Ulf Sjöblom kertoo, että työntekijän käytös lennolla ei ollut sopivaa.

- Päädyimme iltapäivällä työntekijän irtisanomiseen. Meidän mielestämme tällä alalla luottamus on erittäin tärkeää. Tällaisella käyttäytymisellä luottamus on menetetty, Sjöblom sanoo.

Sjöblom itse ei ole ollut yhteydessä kyseiseen työntekijään, mutta yrityksen henkilöstöpäällikkö ja esimies olivat käyneet keskusteluja miehen kanssa.

- Irtisanomisen jälkeen keskustelin hänen esimiehensä kanssa. Hän kertoi, ettei mies pystynyt esittämään mitään motiivia. Se oli ajattelematon teko. Hän oli katunut sitä kovasti, mutta tehtyä ei saa tekemättömästi, Sjöblom sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan perättömän pommiuhkauksen tehnyt mies on työskennellyt yrityksessä neljän vuoden ajan. Toimitusjohtaja kertoo, että vastaavaa tapausta ei aiemmin ole ollut.

Räjähteitä valmistavan Forcit Oy:n pääpaikka sijaitsee Hangossa.

Matkustajat matkalla Linnan juhliin

Eteläsuomalaisen miehen uhkaus viivästytti itsenäisyyspäivänä Oulusta Helsinkiin lähdössä ollut lentoa puolisen tuntia. Koneessa ollut mies oli uhannut pommilla koneen henkilökuntaa.

Kiitoradalla nousuun valmistautumassa ollut kone joutui palamaan takaisin lentokentälle, jossa henkilökunta poisti miehen koneesta. Miehen matkatavaroista ja koneesta ei löytynyt pommia.

Oulusta Helsinkiin matkalla olleessa koneessa oli useita Linnan juhliin kutsuttuja henkilöitä. Koneessa olivat matkustajina muun muassa viestintäministeri Suvi Lindén miehensä kanssa sekä maaherra Eino Siuruainen puolisonsa kanssa.

Oulunsalon lentokentällä poliisi otti miehen kiinni ja kuulusteli häntä viikonvaihteen aikana. Mies vapautettiin eilen kuulustelujen jälkeen. Poliisin mukaan alkoholilla oli osuutta asiaan.

Tapausta tutkitaan muun muassa laittomana uhkauksena, josta voi saada rangaistukseksi sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Lisäksi uhkaaja saattaa joutua maksamaan vahingonkorvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.