Mainos

"Polttomoottoriauton hautajaiset"

Parin tuhannen ihmisen unelma muuttui maanantaina sähköautoksi. Sähköautot - Nyt! -yhteisö esitteli Helsingissä eCorollan, jota on rakennettu parin vuoden ajan vanhasta polttomoottoriautosta. Porukassa on noin 200 aktiivia, joista ydinjoukko on viettänyt vapaa-aikaansa Hämeessä Hausjärven Hikiällä sijaitsevassa peltihallissa.

- Nämä ovat polttomoottoriauton hautajaiset, hymähti eCorollan isä Erkki Leinonen kiskoessaan auton esiin pressun alta.

ECorollaa on kehitetty niin, että rakentamiskokemuksia voidaan hyödyntää massatuotannossa. Yhteisö jakaa avoimesti kaikki tietonsa, jotta autoteollisuus voisi aloittaa isossa mittakaavassa bensa-autojen muuntamisen sähköautoiksi.

Talkooväen tavoitteena on vähentää liikenteen saasteita. Ryhmän puuhamies Jiri Räsänen muistuttaa, että maailman satojen miljoonien polttomoottoriautojen muuntaminen sähköautoiksi olisi nopein tapa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Vanhan autokannan uudistaminen on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, sillä autoteollisuus ei ole tuonut nopeasti markkinoille sähköautoja, joita kuluttajilla olisi varaa ostaa.

Räsänen uskoo, että jo lähivuosina tavallisen auton muuntaminen sähköautoksi käy nopeasti, kun eCorollan kokemukset hyödynnetään.

- Yhtenä aamuna ajat autosi pajalle ja töiden jälkeen haet sieltä pois uuden sähköauton, hän visioi.

Yhteisön tavoitteena on, että eCorollalla olisi mahdollista ajaa yhdellä latauksella 150 kilometriä. Ajomatka on mahdollista kaksinkertaistaa, jos tavaratilaan sijoitetaan lisäakut.

Auton ensimmäistä versiota on rahoittanut Fortum 30 000 eurolla. Lisäksi sähköautoyhteisö tekee yhteistyötä 30 maahan.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.