Mainos

Polttoaineen hinta kuuma kysymys Britanniassa

Polttoaineen hinta on kuuma kysymys myös Britanniassa. Siellä bensiini maksaa jo lähes yhdeksän markkaa litra ja hinnan uskotaan nousevan edelleen. Vaikka autoilijat napisevat hintojen takia, liikennemäärät ovat yhä kasvussa.

Miljoonat brittiautoilijat haluaisivat päästä kurittamaan valtiovarainministeri Gordon Brownia polttoaineen hinnan takia. Litra bensaa maksaa lähes yhdeksän markkaa - enemmän kuin missään muualla läntisessä maailmassa. Dieselin hinta on samalla tasolla ja yli 80 prosenttia hinnasta on veroja. Autolijajärjestöt ovat jo pari vuotta kampanjoineet halvemman polttoaineen puolesta - turhaan.

Automobile Associationin johtaja Richard Freeman ei usko, että hallitus alentaa polttoaineveroa.

Freeman, Richard

-Niin pitkälle kuin me muistamme, Britanniassa hallitus ei ole koskaan alentanut mitään veroa. Voimme vain toivoa, että veronkorotuksia ei jatketa, sanoo Freeman.

-Osa ongelmaa Britanniassa on se, että meillä ei vain ole korkein polttoainevero, vaan myös alhaisimmat investoinnit liikenteeseen, toteaa Automobile Associationin johtaja Freeman.

Eniten polttoaineen hinnasta kärsivät syrjäseutujen asukkaat, joille oma auto on välttämätön. Myös kuljetusliikkeet ovat joutuneet hankalaan tilanteeseen, kun ranskalaiset rekat, jotka käyttävät halvempaa ranskalaista dieseliä, kilpailevat Britannian markkinoilla. Nousukauden takia autoilu lisääntyy silti koko ajan, ja se merkitsee lisämiljardeja hallituksen kassaan.

Vaikka hallitus vakuuttaa ymmärtävänsä autoilijoiden murheita, polttoaineen hinnan pelätään vain nousevan. Useimmat autoilijat uskovat, että jo muutaman kuukauden sisällä bensiini maksaa 10 markkaa litra.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.