Pöllöraati ymmärtää vääntöä vaatineen matkustusrajoituksen löysäämisen, sillä "Suomesta tulee märkä mörön pylly" – "Selvää, että tapauksia tulee lisää"

16:46

Matkustusrajoituksista on käyty kulisseissa kovaakin vääntöä, arvioi Pöllöraati Uutisaamussa. Matkustus Suomeen avautuu tänä lauantaina hallituksen päätöksen mukaisesti, vaikka asiantuntijat ovat huolissaan sen kiihdyttävän koronatilannetta entisestään.

Käytännössä rajoitusten poisto helpottaa maiden välistä kauppaa ja työmatkailua, mutta erityisesti se vaikuttaa turismiin. Suomeen saapuvat tai palaavat matkailijat eivät enää joudu karanteeniin saapuessaan maasta, jossa koronatartuntoja on ilmennyt kahden viikon sisällä alle 25 kappaletta sataatuhatta asukasta kohden.

”Kuinka pitkään voidaan pitää muovipussia suljettuna?”

Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen esimies Juha Ristamäki piti matkailun avaamista lähes vääjäämättömänä.

– Kuinka pitkään voidaan pitää muovipussia suljettuna? Näkymä rokotteeseen tai viruksen heikkenemistä ei ole näkyvissä, hän toteaa.

Päätöksen todennäköiset vaikutukset ovat kuitenkin selvillä.

– Selvää, että tapauksia tulee lisää, Ristamäki sanoo.

– Kyllä siellä Meritullinkadulla ollaan varmaan sormet ristissä, MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum arvioi tunnelmia sosiaali- ja terveysministeriössä.

Hallituksella tulee olla sisua

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson ei pidä kysymystä rajojen avaamista niin suurena kysymyksenä kuin sitä, miten tilanteen muutoksiin ollaan valmiita reagoimaan.

– Kun Suomesta tulee tällainen märkä mörön pylly puoleksi vuodeksi, ihmiset haluavat lähteä matkalle. Jos he osaavat olla siellä vastuullisesti ja fiksusti niin hyvä. Mutta jos tapaukset lähtevät nopeasti nousuun, niin pitää olla sisukkuutta sanoa, että "hei kaverit, nyt ette pääse lomalle, nyt laitetaan uudestaan tiukat rajat", hän kuvailee hallituksen vastuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja