Suomi höllentää matkustusrajoituksia – tätä se tarkoittaa ulkomailta Suomeen tuleville

7:04
Hallitus kertoi matkustusrajoitusten höllennyksistä Säätytalon portailla torstai-iltana.

Hallitus nostaa turvallisen maan raja-arvoa 25 koronatapaukseen 100 000:ta asukasta kohti ensi viikon lauantaista alkaen. Tähän asti raja on ollut 8.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että lauantaista 19.9. alkaen Suomeen saa matkustaa vapaasti muun muassa Ruotsista, Saksasta ja Norjasta. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen tuleva ei joudu karanteeniin.

Raja-arvolla 25 sallittujen maiden listalle päätyvät Euroopan tartuntatautiviraston (ECDC) torstain lukujen mukaan myös ainakin nämä Euroopan maat: Puola, Bulgaria, Slovakia, Liettua, Viro, Islanti, Kypros, Latvia ja Liechtenstein.

Asiasta kertoi sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) toimittajille Säätytalolla hallituksen neuvotteluiden päätyttyä. 

Suomi pyrkii saamaan raja-arvon 25 ylittävistä maista tuleville niin sanotun Testaa ja tule -mallin kertoi liikenne- ja viestintäminiseri Timo Harakka illalla. Asiasta valmistellaan lakia, ja toiveena on saada jo ensi kuussa voimaan käytäntö, jossa kyseisistä maista voi tulla Suomeen, jos on tänne tullessa esittää  todistus negatiivisesta koronatestituloksesta.

Suomi tulee jatkamaan sisärajavalvontaa näillä näkymin 22. marraskuuta asti, jotta testaukseen perustuvaan maahantulomalliin liittyvät lainsäädäntöhankkeet on saatu valmiiksi.

Hallitus kertoo tarkemmin päätöksistään tiedotustilaisuudessa huomenna aamupäivällä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja