Pöllöraati vertasi maskisotkua jo Jäätteenmäen erokohuun: "Kyse on vähintäänkin harhaanjohtamisesta" – Lintilän ja Kiurun tiedonkulku on puolestaan "iso vitsi"

10:16
Pöllöraadin keskustelu koronatilanteesta riehahti erityisesti uusimman maskisotkun takia – katso tästä lisää!

MTV:n Uutisaamun Pöllöraati ei silittele hallituksen päätä maskien käyttöön liittyvässä viestinnässä. 

– Toiminta maskien suhteen on ollut äärettömän sekavaa alusta asti. (Pääministeri Sanna) Marin sanoi keväällä, että maskisuositusta ei voitu antaa, koska maskeja ei ollut tarpeeksi. Alkukesästä kuitenkin ministeriöstä sanottiin, että niistä voi olla jopa haittaa, jonka takia juuri nyt moni ei pidä maskeja.

– Kyse on vähintäänkin harhaanjohtamisesta. Monella palautui mieleen vuosi 2003 ja Anneli Jäätteenmäen sanat ”koetan puhua niin totta kuin osaan”, latasi Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Raati, johon kuuluivat lisäksi MTV Uutisten Alec Neihum ja Yle Puheen Linda Pelkonen, olivat yksimielisiä siitä, että asia jää tähän ja oppositio suunnittelee jo seuraavia käänteitä. Neihum kuitenkin muistutti, että hallituksen ja sosiaali- ja terveysministeriön toiminta keväällä maskien suhteen perustui silloiseen tietoon.

– Jos oppositio saa vaihtaa mielipidettään ravintolarajoituksista viikon välein, olisin valmis antamaan hallitukselle luvan, että saavat päivittää mielipidettään puolen vuoden tai muutaman kuukauden välein, Neihum sivaltaa.

Haapalan mukaan tempoilu oli kuitenkin jopa vaarallista, sillä kyse on ihmisten terveydestä. Linda Pelkonen muistuttaa, että maski voi tuoda käyttäjälleen myös valheellista turvallisuuden tunnetta.

– Suositukset eivät oikein tunnu tepsivän, suomalaiset haluavat pakkoja, Pelkonen arvioi.

Kaikki alat portaille protestoimaan?

Pöllöraati pui myös uusia ravintolarajoituksia.

– Keväällä rajoituksia toteutettiin, ei ollut suuria protesteja, vaikka kaikkia risoi. Nyt eduskunnan portailla on milloin mikäkin ala protestoimassa, että ei rajoituksia meidän alalle, Neihum hämmästelee.

Haapalan mukaan ravintola-ala on ”hyvä vihollinen”, sillä suurimmalle osalle suomalaisista on ”yks hailee”, laitetaanko yökerhot kiinni. Mutta kun aletaan puhua alan irtisanomisista, yksi Kaipolan paperitehdas on pieni asia koko ravintola-alaan verrattuna. Haapala on erityisen kauhuissaan Lapin tilanteesta.

Pöllöraatia puhutti myös hallituksen keskinäinen kommunikaatio, kun elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) toi julkisuuteen paheksuntansa siitä, ettei hän tiedä, mitä perhe- peruspalveluministeri Krista Kiuru puuhaa ravintolarajoitusten kanssa.

– Hallituksen sisäinen tiedonkulku on iso vitsi. Elinkeinoministeri parahtaa, ettei tiedä mitä Kiuru puuhailee. Nyt jos koskaan on talous ja terveys kytkettynä toisiinsa, joten Lintilän ja Kiurun pitäisi todellakin tietää, mitä toinen tekee, Haapala lataa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja