Pöllöraadilta suora tuomio Stubbin harha-arviosta: "Olihan se aika noloa"

Pöllöraati: Suomi saa sunnuntaina uuden presidentin 11:07
Perjantain Pöllöraadissa pohdiskeltiin muun muassa koivuklapeja ja ehdokkaiden kestävyyttä.

Vaaliväittelyt on käyty ja gallupit pidetty. Sunnuntaina Suomeen valitaan uusi presidentti. MTV:n Pöllöraati niputti yhteen viimeisen vaaliviikon ja ehdokkaiden loppurutistuksen.

Koivuklapeista riitti aihetta keskusteluun vielä perjantainakin. MTV:n keskiviikon vaalitentissä presidenttiehdokkaita Pekka Haavistoa ja Alexander Stubbia pyydettiin arvioimaan, että mitä maksaa viisi heittomottia suomalaista koivuklapia.

Ylen Politiikkaradiosta tuttu politiikan toimittaja Linda Pelkonen piti kysymystä hyvänä.

– Jos ajattelee, että nämä ihmiset haluavat olla arvojohtajia, niin miten arvojohdat, jos et ymmärrä kansan realiteetteja, Pelkonen summasi.

Keskiviikon tentissä Stubb kompuroi koivuklapeissa ja arvioi näiden hinnan niin alhaiseksi, että kokenut juontaja Jan Anderssonkin hämmentyi.

Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari arvioi, ettei Stubb täysin ehkä ymmärtänyt mikä motti on.

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen sanoi Stubbin naureskelleen ja miettineen tentin jälkeen, että onko se sen kokoinen kuin ostetaan Shelliltä.

– Jos ei ole hajuakaan vastauksesta, niin eikö silloin olisi parempi sanoa, että en tiedä, koska olihan se 22 euroa aika noloa, Junkkari pohdiskeli.

Ehdokkaiden kova kunto yllätti

Haaviston ja Stubbin turnauskestävyys sai ansaitut kehut Pöllöraadilta. Ehdokkailla on takanaan kymmeniä tenttejä ja näiden päälle lisäksi yksilöhaastatteluja.

– Kyllä tämä testaa heidän paineensietokykyään ja tämä viikko osoitti, että ne kestävät sitä, sanoi Junkkari.

Ehdokkaiden kova kunto yllätti myös politiikan toimittaja Pelkosen.

– Tässä vaiheessa täytyy kyllä nostaa hattua, että jaksavat painaa illasta toiseen ja viikosta toiseen, eivätkä ole täysin uupuneita. Lisäksi tulee ihan järkevää juttuakin vielä, Pelkonen sanoi.

Ahtiainen pohti ehdokkaiden mahdollista dopingin käyttöä.

– Ihmettelen, että mitä dopingia he ovat ottaneet, kun tuntuu, että kumpikin ehkä jopa paransi juoksuaan loppua kohden.

Ehdokkaat ovat kampanjan aikana viettäneet paljon aikaa yhdessä. Junkkari pohti olisiko tämän seurauksena syntynyt jonkinlainen Tukholma-syndrooma.

– Ennen tenttiä niillä on ihan omat vitsit, ja ne elävät siinä omassa kuplassaan, niin mitenköhän ne pääsevät maanantaina eroon tästä, Junkkari pohdiskeli.

Ahtiainen pohdiskeli, että voisiko toisesta tulla toisen varapresidentti. Pelkonen on kiinnittänyt huomiota Stubbin tapaan puolustella Haavistoa.

– Esimerkiksi politiikkaradion tentissä kun käytiin läpi ehdokkaiden huonoja puolia, niin heti kun Pekasta tuotiin esiin, mitä hänestä on negatiivisen sävyn sanottu, niin Stubb alkoi puolustamaan, että en ole kyllä yhtään huomannut Pekasta mitään ikävää, Pelkonen sanoi.

Junkkari arveli Stubbin käyttäneen "halataan Pekka kuoliaaksi" -taktiikkaa

– Siellä on selvästi kampanjassa arvioitu, että yleisö, katsojat, äänestäjät eivät halua nähdä riitelyä.

Mitä Pöllöraatilaisten mielestä ehdokkaiden kannattaisi viikonloppuna tehdä? Onko media ollut ehdokkaille tasapuolinen? Mitä raati piti ehdokkaiden musiikkivalinnoista? Katso koko keskustelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat