Mainos

Politiikkaa odotettua vähemmän Nova Groupin pesässä

Suurella vaalirahoittajalla Nova Groupilla oli läheiset suhteet Kehittyvien Maakuntien Suomeen, ilmenee tänään julkistetusta Nova Group Oy:n konkurssipesän pesäluettelosta ja velallisselvityksestä. Muita suoria poliittisia tukisummia löytyi Nova Groupin konkurssipesästä odotettua vähemmän.

Nova Group on maksanut Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:lle vuonna 2007 kannatusjäsenmaksuja 141 000 euroa ja vuonna 2008 4000 euroa.

Lisäksi vuoden 2007 aikana Nova Group on maksanut liki 40 000 eurolla ilmoituskuluja Kehittyvien Maakuntien Suomen puolesta. Vuonna 2008 Nova Group maksoi Kehittyvien Maakuntien Suomen markkinointikuluja noin 7 000 euroa. Nova Group on laskuttanut nämä ilmoitusmaksut ja markkinointikulut edelleen Kehittyvien Maakuntien Suomelta, mutta Kehittyvien Maakuntien Suomi ei ole maksanut laskuja lukuunottamatta 10 000 euron osasuoritusta.

Vuonna 2007 Nova Group maksoi Menestyvä Suomi ry:n kahdesta seminaarista yhteensä 75 000 euroa. Menestyvä Suomi ry oli keskustan oma varainhankintayhdistys.

Suomen Kansallismedia Oy:lle on maksettu seminaarilipuista vuonna 2008 yli 6 000 euroa ja Suomen keskustalle vuonna 2007 risteilystä ja seminaarista yhteensä 7 000 euroa. Suomen Kansallismedia on kokoomuksen yhtiö.

Lisäksi rahaa oli annettu MJT-klubille, joka maksoi tukensa 5 000 euroa takaisin viime kuussa. Lisäksi Nova Group oli tukenut kansanedustaja Marja Tiuraa, joka myös maksoi saamansa 850 euroa takaisin viime kuussa. MJT-Klubi ry liittyy myös Tiuraan, sillä yhdistys on tukenut Tiuraa viime eduskuntavaaleissa 2007 yli 34 000 eurolla.

Muita summia ei ole palautettu konkurssipesään.

Pesänhoitaja, asianajaja Pekka Kokko kertoi MTV:n uutisille, että alustavassa erityistarkastuksessa ei ole tullut esille muita maksuja poliittisille tukiyhdistyksille tai yhtiöille. Kokko sanoi myös, ettei hän ole löytänyt mitään järkevää syytä, miksi yhtiö antoi vaalitukea.

(MTV3)

Lue myös:

VANHANEN: KESKUSTA EI OLE VIELÄ MIETTINYT VAALITUKIEN PALAUTTAMISTA

"SUORAT VAALITUET TULISI PALAUTTAA KONKURSSIPESÄLLE"

LEHTOMÄKI: TAKAISINMAKSUUN VALMISTAUDUTAAN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.