Mainos

Politiikan korjaussarja: Vihreät istuttavat Sinnemäkeä poliittiseen palkintovirkaan

Korjaussarja on aina ihastellut vihreiden poliittisia periaatteita. Nytkään vihreillä ei ole mitään periaatteellisia esteitä istuttaa helsinkiläiskansanedustajaansa Anni Sinnemäkeä Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajan poliittiseen palkintovirkaan.

Kokoomus on tuskin toipunut Laura Räty-Lasse Männistö-sulle-mulle-kuvioistaan, kun vihreät ovat menossa päätä pahkaa samanlaiseen, kilometrien päähän pahalta haisevaan virantäyttöprosessiin.

Lasse Männistö -poloinen ei saanut Helsingin sosiaalitoimen apulaiskaupunginjohtajan paikkaa asiasta nousseen skandaalikohun takia.

Vihreitähän eivät normaalipoliitikkoja koskevat häveliäisyyssäännöt koske, joten turuilla, toreilla ja ituilloissa poliittisia virkanimityksiä kauhisteleva puolue junailee Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan paikalle puolueen entistä puheenjohtajaa Anni ”Ultra Bra” Sinnemäkeä. Sinnemäen meriitit Hannu Penttilän (sd.) nykyiselle paikalle ovat kyseenalaiset, ellei sellaisiksi lasketa ”suojelen sinua kaikelta” -rimpsun sanoittamista entisen lauluyhtyeensä tarpeisiin.

Lisäksi työministerinä piipahtanut Sinnemäki on nopea oppimaan. Kun Sinnemäki valittiin eduskuntaan, hänet pistettiin puolustusvaliokuntaan. Valiokunnassa muistellaan vieläkin Sinnemäen ihmettelyä, miksi Suomen rauhanturvaoperaatioissa käytetään yhä perinteistä ratsuväkeä, vaikka muu maailma on sodankäynnissä jo siirtynyt panssariaseistukseen. Kyse oli siitä, että suomalaisen rauhanturvapataljoonan varusteisiin kuului outoja ”espanjalaisia ratsuja”.  Tulevassa virassa Sinnemäkikin jo tietänee, että nämä ratsut eivät hirnu, vaan ovat käteviä välikappaleita muun muassa mielenosoitusten estämisessä.

Mainittakoon, että ko. apulaiskaupunginjohtajan paikkaa haikaillut, eduskunnan jättävä Osmo Soininvaara ei vihreiden nykyjohdolle kelvannut. Korjaussarjalle on vihjailtu, että apulaiskaupunginjohtajakuvio liittyisi palkintopohjalta jotenkin myös Palmian yhtiöittämiskuvioihin, mutta tällaisiin huhuihin vastuullinen Korjaussarja ei tietenkään usko.

Sote-touhuja Korjaussarja seuraa kauhunsekaisin tuntein. Kun hanke alkaa olla lähellä lopullista kariutumistaan, syyllisiä sotkuun aletaan ilmiantaa. Kokoomuslaisetkin kuiskailevat, että eniten on pihalla ollut heidän oma kykypuolueensa ja varsinkin alkuvaiheen tehosekoitin Paula Risikko

Ulkopolitiikan osalta Korjaussarja jättää presidentti Sauli Niinistön kauheiden kasakkapuheiden kommentoinnin emeritussuurlähettiläs Heikki Talvitielle ja kepun YYA/Lepikontorppa-siiven Paula Lehtomäelle ja Seppo Kääriäiselle.

Paljon muutakin mahtuu Politiikan korjaussarjaan. Kyseessä on lähes viikoittain ilmestyvä politiikan satiirinen "ohjelma", jossa Timo Haapala ja Juha Ristamäki puivat ajankohtaisia aiheita. Vastuu on katsojalla.

Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö, Ristamäki Iltalehden uutispäällikkö. Politiikan korjaussarja on nähtävissä niin MTV:n kuin Iltalehdenkin verkkosivuilla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.