Politiikan korjaussarja: Venäjän Aholta puskee suomettuneisuuden tuuli

Pääsiäisen kunniaksi korjaussarjalaiset suuntaavat katseensa itään. Mämmiä menee kuin Juha Miedolla, kun miettii, ovatko suomettuneisuuden ajat jälleen Esko Ahon (kesk.) myötä palaamassa.

Kannuksen Kennedy Esko Aho on pääsemässä venäläisen suurpankin johtajistoon, vaikkei hän mikään pankkimies ole ensinkään.

Hänen Hirmuisuutensa Tarja Halonen ei aikanaan laskenut Ahoa Suomen Pankkiin, mutta Sherba…, Sheeba…, Sperma…, anteeksi Sberbankkiin entisen pääministerin kyvyt istuvat kuin punatähti hiippalakkiin.

Venäläiset Aho on aina tuntenut, Korjaussarjan vääräleuat muistavat Jaakko ”tiedonantaja” Laakson (vas.) jo aikoinaan rehennelleen, miten hän hommasi Aholle oman kotiryssän.

Korjaussarjan kaikkitietävät politrukit tosin hieman ihmettelevät, miten Aho voi Venäjän valtion käsikassaran johtajistoon nimittämisen jälkeen toimia pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja aika monen muunkin taustakuiskaajana.

Meininki Moskovassa kuin YYA-aikoina

Moskovaan kurvasi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Meininki oli kuin parhaimpina YYA-aikoina. Vladimir Vladimirovitš Putin otti pienen ystävällismielisen maan edustajan vastaan ja lupasi jalosti korjata maiden välejä hiertäneet pikku ongelmat. Hyvä on nyt olla hissukseen ja karhua ärsyttämättä, taas on muuten Karjalan metsät taas täynnä pakolaisia.

Pöytäkirjaan merkittiin myös, että kokoomuksen eduskuntaryhmässä hiertää edelleen, nimittäin puheenjohtaja Alexander Stubb. Tällä kertaa parran pärinää aiheuttaa Stubbin aie lähteä Bostonin maratonille.

Kokoomuksen ahdasmieliset kriitikot ovat sitä mieltä, että kotimaassakin riittäisi valtionvarainministerille näinä aikoina tekemistä. Monet toivovatkin, että kaupungilla kiertävä sitkeä huhu Stubbin siirtymisestä hommiin ulkomaille, pitäisi paikkansa.

Korjaussarjalaiset panivat vielä innolla merkille Matti Vanhasen pyryn ja tungun keskustan presidenttiehdokkaaksi. Olisiko nyt vihdoinkin aika Susan Ruususen kirjan jatko-osalle?

Edellinenhän jäi harmittavasti kesken kohdassa, jossa naisen ja miehen välisestä tunnekuohusta innostunut Vanhanen loikkasi sivuhuoneesta päällään jokin erikoinen asuste. Mikä? Sen tietävät vain paikalla olleet ja turvakameroita valvoneet Supon etsivät.

Politiikan korjaussarja on lähes viikottain ilmestyvä puoliasiaohjelma. Sen leikkaamattomasta versiosta ”vastaavat” MTV:n politiikan ja talouden päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja