Mainos

Politiikan korjaussarja paljastaa: Sipilä hukkasi luottokorttinsakin kesken Berner-sotkun!

10:27

Kuhina liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) ja Finavian ympärillä kiihtyy. Tuoreimmat käänteet ovat iskeneet myös Berneriä suojelevaan pääministeri Juha Sipilään (kesk.), joka meni tuoreista käänteistä sen verran sekaisin, että unohti luottokorttinsakin eduskunnan kuppilaan.

Tiistaina Sipilä kurvaili eduskunnan väistötilojen aulassa kuin johtoajatuksensa hukannut El Camino -häkäpönttöauto, kun media jahtasi hänen ehtaa puoluesisartaan ja suosikkiaan Anne Berneriä Finavian käänteiden takia.

Sen verran sekaisin pääministeri oli, että unohti luottokorttinsakin eduskunnan kuppilaan. Kokoomuksen Timo Heinonen yritti rivakalla juoksuyrityksellä saavuttaa poistuvan pääministerin ja kertoakseen arkaluontoisen tilanteen, mutta pääministerin panssarimersu karisti Lopen Uupuneet -urheiluseuraa edustavan parlamentaarikon kannoiltaan.

Berner itse yritti keskiviikkona sammutella tulipaloja julkaisemalla kohuun liittyviä viestejä. Nehän eivät mitään auttaneet, koska rouva ministeri puhuu aidan seipäistä, ei aidasta.

Korjaussarjan tutkivan osaston johtopäätös on, että Berner yrittää epätoivon vimmalla ohjata keskustelun eipäsjuupas-väittelyyn Finavian edellisten hallitusten vastuukanteista. Näin ei puhuttaisi itse piffistä eli siitä, miten hän junaili sovintosopimuksen Finavian tilintarkastusyhtiön kanssa.

Koko sotkusta on luikahtanut mm. entinen liikenne-, nykyinen uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.), jonka aikana Finavian koko johdannaissoppa keiteltiin. Vehviläisen seuraaja ministerinä, Merja Kyllönen (vasuri) pakeni asiaa ja keski-ikäisten miesten kiusaamista Brysseliin.

Presidenttiehdokas Vanhasen spurtti

Korjaussarjan ulkopoliittisessa osiossa nostetaan esille Matti Taneli Vanhasen (kesk.) pressavaalien spurtti. Vanhanen on YYA-lemun perusteella saanut vainun kepun ammoisen K-linjan jäljistä ja seuraa niitä liennytyksen hengessä kohti Moskovan suosiollisia ulkopoliittisia lihapatoja.

Vanhanen on esimerkiksi julkituonut huolensa virkamiesten vaarallisesta länsisuuntautuneisuudesta, sillä virkamieskunnassa on hänen mukaansa ”ihmisiä, joilla on länsimielisempiä ajatuksia kuin virallinen linja”.

Sanattomaksi mennyt Korjaussarja onnittelee – brezneviläisesti liki suulle suudellen.

Väyrysen käräytys

Politiikan ikiliikkujasta Paavo Väyrysestä on puolestaan kanneltu Euroopan parlamenttiin.

Ilkeämieliset kantelijat epäilevät, että Paavo olisi käyttänyt EU:n viestintä- ja avustajarahoja EU-kriittisen Kansalaispuolueen perustamiseen. Sehän nyt on mahdotonta, senhän tietävät kaikki Väyrysen tuntevat!

No kuka käräytti Väyrysen? Korjaussarja lakaisee tiedon maton alle, mutta toteaa yleisellä tasolla, että poliitikon pahin vihollinen on toinen poliitikko, usein jopa samasta puolueesta.

Itsekriittisessä osiossaan Korjaussarja lupaa lisätä itsetarkkailuaan. Ohjelma tunnetaan Euroopassa ja uudessa maailmassa puolikoomisesta otteestaan, mutta siitä huolimatta monet ottavat tekijöiden vinkit tosissaan.

Korjaussarja esimerkiksi ennakoi pari viikkoa sitten, että PAM:n Hanna Kuntsi on ennakkosuosikki SDP:n tulevaksi puoluesihteeriksi. Kuntsi itse otti asian sen verran tosissaan, että ilmoittautui virallisesti kisaan mukaan. Kaikkea sitä näkee.

Muilta osin Politiikan korjaussarja on Suomen ulkopoliittisen linjan liki virallinen äänenkannattaja. Noottien sisällöstä ja ulkopoliittisten ikkunoiden rikkomatta jättämisestä vastaavat Iltalehden Juha Ristamäki ja MTV:n Timo Haapala yhdessä YYA-sopimukseen sitoutuneen, rauhantahtoisen Suomen kansan kanssa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.