Mainos

Politiikan korjaussarja ällistyi: oppikirja pilkkaa presidenttiä puolisoineen

7:51

Nyt on kaikki nähty! Korjaussarjan äijät vetivät happea, kun näkivät Sanoma Pron kustantaman lukiolaisten psykologian oppikirjan: siinä presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota pilkataan oikein kuvan kera. Tämä oppikirjauudistus ei onnistuisi naapurissa!

Korjaussarja on saanut yhteydenottoja nuorilta, viattomilta lukiolaisilta, jotka ovat innoissaan aloittaneet psykologian opinnot erkkolaisen Sanoma Pron kustantaman oppikirjan Motiivi I:n avulla ja opastuksella.

Yleensä maan isä on luonut lempeän katseensa oppilaisiin luokkahuoneen seinältä, mutta nyt Sanoman koijarit ovat panneet presidenttiparin kuvan komistamaan psykologian oppikirjan evoluutio-osuutta. Sauli Niinistön ja Jenni Haukion kuvan alla oleva teksti vinoilee, miten pitkäaikaista kumppania etsivät naiset tuntevat vetovoimaa miehiin, jotka ovat taloudellisesti ja sosiaalisesti hyvässä asemassa ja naista vanhempia. Jne.

Ellei olisi kyse oppikirjasta, kirjoitus kuvineen voitaisiin tulkita rankaksi v:llä alkavaksi toiminnaksi, joka tällä kertaa kohdistuu tasavallan presidenttipariin.

Teoksella on myös opetushallituksen siunaus – vastaavaa ei olekaan nähty sitten Pirkkalan monisteiden ja koulukokeilun.

Korjaussarja on pannut merkille, että presidentin ja Sanoma Oyj:n välillä alkaa olla siinä määrin antagonistinen ristiriita, että se ei tule enää yksillä rapukutsuilla kuitatuksi.

Helsingin Sanomat on irvistellyt Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin yhteistyösuhteelle ja Niinistö on lehden näkemyksen mukaan liian hitaasti touhunnut myös Nato-hakemuksen parissa, mikä onkin johtanut julkiseen myllykirjekierteeseen.

Kuivasti voimme todeta, että Putinin Venäjälläkin on tehty oppikirjauudistuksia, mutta kovin toisenlaisia.

Eikä muuten olisi tuotakaan nähty Kekkosen aikana!

Rehn lähtee Suomen Pankkiin  

Evoluutiopresidentti Niinistöllä on kuitenkin sen verran valtaa, että hän nimittää Erkki Liikasen (sd.) seuraajan Suomen Pankin pääjohtajaksi, jahka asia tulee parin vuoden sisään ajankohtaiseksi.

Alkuvaiheessa valtaa käyttää kuitenkin eduskunnan pankkivaltuusto ja sen puheenjohtaja, kepun presidenttiehdokas Matti Vanhanen. Valtuusto valitsee Suomen Pankin johtokuntaan kaksi uutta jäsentä, joista toinen nousee myöhemmin pääjohtajaksi. Johtokunnan jäsenten hakuaika päättyy 5. syyskuuta.

Korjaussarja ennakoi paikalle yleisistä ja rouva Merja Rehnin asettamista pakottavista syistä elinkeinoministeriä ja entistä EU-komissaaria Olli Rehniä (kesk.). Toisia hakupapereita odotetaan Luxemburgin suunnasta Euroopan investointipankin varapääjohtajalta Jan Vapaavuorelta (kok.).

Tohtorismies Rehn on kuitenkin ykkönen, sillä Rehniltä presidenttiehdokkuuden anastanut Vanhanen joutuu esittämään häntä jo omaatuntoaan rauhoittaakseen. Toiseksi jäseneksi valitaan nainen – eli se siitä Janne, jos hakupapereita rustaat.

Korjaussarja odottaakin innolla poliittisen syksyn alkamista vain nähdäkseen, kuinka lokakuussa 69 vuotta täyttävä Mauri Pekkarinen (kesk.) panee kaiken peliin päästääkseen varapuhemiehen paikalta Rehnin jälkeen tuulimyllyministeriön ohjaimiin. 

Kepulla menee muutenkin mainiosti. Gallup-suosio pysyy ylhäällä, vaikka puheenjohtaja Juha Sipilä kaikkensa yrittää. Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Sipilää ylistettiin siihen malliin, että häveliäimpiä alkoi jo oksettaa. Korjaussarja odottaa innolla hetkeä, kun keskustan kansanedustajat sote-uudistuksen jälkeen ryhtyvät laittelemaan lappuja luukuille omissa kotikunnissaan – vieläkö silloin Sipilän Kakkara koristaa maalaisliittolaista kotia kunniapaikalla?

Siinä sivussa Korjaussarja seurailee myös SDP:n puheenjohtaja- ja puoluesihteeripeliä. PAM:n Hanna Kuntsi johtaa, ellei revanssia mahdollisesti yrittävä kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta aja oikealta ohi.  Ensitahdit kuullaan demarien puoli- ellei täysin kostealla karaoke-risteilyllä viikonvaihteessa.

Politiikan korjaussarja on todiste tieteellisen journalismin nykyaikaisista saavutuksista, joista vastuun yhdessä tiedostavan katsojan ja kuulijan kanssa kantavat Iltalehden Juha Ristamäki ja MTV:n Timo Haapala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.