Mainos

Politiikan korjaussarja: Orpo lähtee Stubbin kaatajaksi

6:59

Politiikan korjaussarjan perinteisessä vappuriehassa todettiin, että tuleehan kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubbille sittenkin lähtö. Ykköshaastajaksi on nousemassa sisäministeri Petteri Orpo, jonka mukaan lähtöä on kypsytelty piireissä pitkään.

Vappunaamarinsa takaa eräskin lähde paljasti, että pankkitirehtööri Jan Vapaavuoren kanssa olisi päästy sopimukseen, että se on nyt Orpon vuoro ottaa porvaripuolueen valtikka. Lisäksi Orpo saa Helsingin alueella kannatusta Itämeren rantojen kummastakin päästä.

Suurin toive puheenjohtaja Orpon osalta on, että hän kertoo kauppatieteiden maisteri Lenita Toivakalle, että yhtiön hallituksen jäsenen paikka ei ole mikään shampoomainoksen nimiteksti, vaan totisinta totta mitä vastuuseen tulee!

Työväenjuhlan perinteitä kunnioittaen duunarit marssivat tänäkin vappuna taas pitkin kaupungin katuja – tällä kertaa tosin Pitkääsiltaa toiseen suuntaan. Porvaria ei enää haukutaan Hakaniementorilla, vaan keskustan Kansalaistorilla, jossa voi samalla ihastella Mannerheimin patsashevosen takapuolta.

Arhinmäki halusi ehtiä peleihin

Vapun kunniaksi Korjaussarja ojentaa työllistämispalkinnon vasurien puheenjohtajuuden jättävälle Paavo Arhinmäelle. Ministeriaikoinaan Arhinmäen sanotaan työllistäneen huomattavasti virkamiehiä, joiden piti sovittaa ulkomaanmatkat niin, että ministeri ehti mahdollisimman moneen jalkapallomatsiin.

Kansanedustajia Arhinmäki työllisti vähemmän, joten hänen pj-kaudellaan niiden määrä voitiin Vasemmistoliitossa tiputtaa 12:een.

Maalaisliitossakin on puoluekokouksen lähestyessä herätty todellisuuteen. Onkohan Matti ”luurankoja kaapissa” Vanhanen sittenkään sopiva pressaehdokkaaksi?

Ministeri Olli Rehn voisi olla sopivampi ehdokas, mutta vain vaimonsa Merja tietää, ehtiikö Olli pyrkiä kaikkiin tärkeisiin virkoihin. Suomen pankin pääjohtajaksi Rehn on hyvinkin vahvoilla, kun samaan pakettiin koplataan Jyrki Kataiselle jatkokausi EU:n komissaarina.

Joka tapauksessa kylillä puhutaan erään tietokirjailijaksi muuttuneen kepupolitrukin kasaavan sellaista syntisäkkiä Vanhasen niskaan, että kepu on Vanhasen ehdokkuuden kanssa vielä helisemässä.

Korjaussarjalaiset ovat vappusimapäissään panneet merkille myös, että Mäntyniemen koiran ulkoiluttaja on laittanut ulkopoliittisen remmin tiukkaan. Venäjä touhuaa itärajan takana mitä sattuu, ja samaan aikaan Suomi pitäisi ajaa niin lähellä Yhdysvaltoja kuin pääsee. Natosta ei ole mihinkään, turva asuu Jenkkilässä.

Vapun kunniaksi Korjaussarja kuitenkin toteaa, että USA:n kapitalistinen paperitiikeri kaatuu yhdestä Paavo Arhinmäen ja Li AnderssoninKarl Marxilta tuoksahtavasta yhteispuhalluksesta!

Politiikan Korjaussarja on luokkatietoinen, työväen asiaa internetin maailmassa ajava asia-ohjelma, jonka proletaarisesta toteutuksesta vastaavat MTV:n Timo Haapala ja Iltalehden Juha Ristamäki – ynnä katsoja/kuulija. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.