Mainos

Politiikan korjaussarja: Stubbin lähtölaskenta on alkanut

6:28

Kokoomuksen puheenjohtajapeli on leimahtanut liekkeihin, paljastaa Politiikan korjaussarja.

Istuvalle puheenjohtajalle, valtiovarainministeri Alexander Stubbille on etsitty vastaehdokasta kissojen ja koirien kanssa ja viime kerralla Stubbille hävinneen Jan Vapaavuoren (kok.) uskotaan lähtevän peliin mukaan.

Eikä Vapaavuori ole ainoa, Korjaussarjan aina luotettavat lähteet kertovat.

Eduskunnan kuppilassa nimeltä mainitsemattomat kokoomuksen kansanedustajat kertovat jo täysin avoimesti mielipiteenään, että ”Stubb lähtee kesällä”.

Varapuhemies Paula Risikko (kok.) hävisi Stubbille toissa vuonna ns. rinnan mitalla. Risikon puheilla käynyt lähetystö odottaa parhaillaan Risikon vastausta ja merkit ovat lupaavat.

Kolmanneksi haastajaksi noussee sisäministeri Petteri Orpo (kok.), joka on hoitanut puolueen vastuullisimmat hommat tähänkin saakka yhdessä Stubbin avustajan Joonas ”varavaltiovarainministeri” Turusen (kok.) kanssa.

Parhaat kertoimet on kuitenkin Euroopan Investointipankissa väijyvällä Vapaavuorella, joka vauhdittaa pj-peliään parin viikon kuluttua ilmestyvällä kirjallaan Puoliholtiton Suomi.

Lisäksi kaupungilla kerrotaan Vapaavuoren kalenterin olevan jo täynnä puheenjohtajapeliin liittyviä tapaamisia.

Etelärannan työnantajaleirissä – joka sivumennen sanoen kannattaa Orpoa – on linjattu, että Vapaavuoren kirjaa ei osteta keskusjärjestön liikelahjakokoelmiin hänen kampanjansa rahoitukseen.

Stubbin leirissä tilannetta seurataan lisääntyvän levottomuuden merkeissä, mikä näkyy sekä Stubbin että hänen lähipiirinsä kilometrien päähän loistavana hermostumisena.

Korjaussarjan äijät ovat tutkineet huolestuneena myös sitä, tuleeko keskusjärjestöjen yhteiskuntasopimusneuvotteluista hevon häntää.

EK:n Jyri Häkämies (kok). palkkasi kaiken nähneen Lasse Laatusen jälkeen työelämäjohtajaksi kokoomuslaisen työmyyrän Ilkka Oksalan Apteekkariliitosta, mutta niin sanottuihin miesten neuvotteluihin häntä ei ole päästetty, vaan niistä ovat huolehtineet Häkämies ja EK:n lakipamppu Markus Äimälä – kaikki tämä Matti Alahuhdan ”lämpimällä” käsiohjauksella.

Pöytäkirjaan merkitään myös, että Paavo Väyrynen (kapu) jatkaa väsymättä kiertelyään kentällä. Väyrysellä on kuulemma kasassa jo yli 3000 nimeä uutta puoluetta varten – lista tulee täyteen siis maalis-huhtikuussa.

Politiikan korjaussarja on politiikkaan keskittyvä, televisionomainen puoliasiaohjelma.  Sen sisällöstä vastaavat MTV:n politiikan päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki. Vastuu tulkinnoista, kuten kustantaja korostaa, kuuluu pitkälti vastaanottajalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.