Mainos

Politiikan korjaussarja ennustaa: Ensin lähtee kokoomuksesta A. Stubb, sen jälkeen Sdp:stä A. Rinne!

8:18

Politiikan korjaussarja kokoontui ahdistavissa kiky-tunnelmissa. Suurin uutinen tuoreessa raportissa on epäilemättä Korjaussarjan raju ennustus: viikon päästä potkut saa kokoomuksen Alexander Stubb, ensi helmikuussa Antti  Rinne - Sdp.

Kikyyn ja Metalliliiton vahvaan mieheen - puheenjohtaja Riku Aaltoon (sd.) - palaamme muutaman kappaleen kuluttua, mutta käydäänpä ensin puoluekokousuutiset alta pois.

Eli kolme pointtia:

1. Kokoomus antaa lähtöpassit ensi viikonloppuna A. Stubbille ja valitsee johtoonsa värikkään linjanvetäjän Turusta, Petteri Orpon, tuon jokaisen kepuperheen toivevävyn.

Erotettuaan Stubbin, Orpo erottaa ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan. Jos Stubb ei ala Toivakaksi, paikkaa hamuaa myös liikemies-kansanedustaja Harry Harkimo.  Harkimoa ministeriksi suosittaa ainakin naapurin mies Sipoosta: Juha Sipilä. Matkat valtioneuvostoon voi tehdä kimppakyydillä ja Sipilä I nimetään juhannuksen jälkeen Hjallitus I:ksi.

2.  Kepu valitsee puoluesihteeriksi puolestaan hankintajohtaja Sami Kilpeläisen, mutta esteeksi saattaa alkiolaisessa Valio-puolueessa nousta asema Arlan hankintaportaassa. Kilpeläisen suosikkikirja on raamattu, mikä herättää luottamusta vaikutusvaltaisissa lestadiolaisissa ja puheenjohtaja Sipilän entouragessa.

Eikä tässä kaikki!

3.  Korjaussarja tietää myös SDP:n henkisen tilan, mikä on johtamassa puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen vaihtoon ensi talven puoluekokouksessa. Kirves on jo puun juurella. Syy on puolueeseen Uudellamaalla iskenyt vihermyrkytys eli pelko vihreiden nousevasta kannatuksesta. Näin epäsuositun hallituksen aikana demarien kannatuksen pitäisi hipoa jo 30 prosenttia, mutta on hädin tuskin 20 prosenttia. Hätäisimmät istuttavat Rinteen seuraajaksi vantaalaista Antti Lindtmania, mutta ovela Korjaussarja näkee savuverhon läpi: Eero Heinäluoma tietää presidenttiehdokkuuden toivottamaksi tehtäväksi, joten hän palaa puolueen johtoon ja pyrkii pääministeriksi vuoden 2019 vaalien jälkeen.

Ja tästä linkki kikyyn:

Heinäluoma on Metallin puheenjohtajan Riku Aallon kaveri, jolla on Kiky-lähteiden mukaan sekä valta että ystävyys Heinäluoman kanssa noussut sen verran yläorsille, että esimerkiksi välit pääministeri Juha Sipilään ovat niin sanotusti hapettomassa kunnossa.

Korjaussarja ymmärtää miksi Aallolle ja Metalliliitolle on vaikea taipua etujen leikkaamiseen. Näet: Onhan Aallon johtama ay-liikkeen vuokrataloputiikki VVO:kin nostanut vuokria tappiin jo 12 vuoden ajan ja siitä hyvästä Metallikin on saanut kassaansa verottomia osinkomiljoonia. Eli miksi luopua hyvästä käytännöstä?

Yrittäjien uusi nokkamies Mikael Pentikäinen puolestaan kikyili järjestönsä asiat aivan solmuun. Pentikäinen yritti iltalypsää Sipilää ja hallitusta paikallisessa sopimisessa, joten Sipilä löi luukun kiinni yrittäjien naaman edessä: ette saa sitten mitään!

Korjaussarja on puoliasiallinen videopeilaus yhteiskunnasta ja suoltaa tuubaa Frankfurtin kriittisen koulukunnan hengessä minkä kerkiää. Vastuu MTV:n Timo Haapalan ja Iltalehden Juha Ristamäen tekemisistä ja  laskut jäävät katsojien ja lukijoiden hoidettaviksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja