Mainos

Politiikan korjaussarja: Vapaavuoren poliittinen ura alkoi Tanja Karpelan äänillä!

6:04

Politiikan korjaussarja ihastelee tällä kertaa pankkimies Jan Vapaavuoren päätöstä jättäytyä sivuun kokoomuksen pj-kisasta! Se oli Vapaavuorelta hyvin niinistömäinen päätös!

Vapaavuoren tuore kirja Puoliholtiton Suomi on suora lainaus presidentti Sauli Niinistön aikoinaan lanseeraamasta puolivallaton leskimies -määritelmästä.

Korjaussarja panee merkille, että Niinistön ja Vapaavuoren tiet ovat risteytyneet monessa muussakin asiassa kuin siinä, että Vapaavuori istuu nyt Niinistön lämmittämällä varapääjohtajan jakkaralla Euroopan investointipankissa Luxemburgissa:

Vapaavuori ehti olla Niinistön erityisavustaja tämän oikeusministeriaikoina 90-luvulla!

Vapaavuori tuli eduskuntaan 2003 iskulauseella ”Niinistöläistä talouspolitiikkaa”!

Ja rusinana pohjalla: kyseisissä vuoden 2003 vaaleissa Vapaavuori nousi eduskuntaan loppujen lopuksi ex-missin, suositun kepupoliitikon Tanja Karpelan äänillä. Helsingin itäisessä Vuosaaressa ihmeteltiin, miksi tuntemattoman Vapaavuoren äänimäärä sen kuin nousee; kyse oli siitä, että Vapaavuorella oli sama äänestysnumero kuin naapurivaalipiirin eli Uudenmaan huippusuositulla Tanja Karpelalla.

Vapaavuori ei hauku ketään, vaikka leimaakin Alexander Stubbin tikkataulupoliitikoksi ja patologiseksi narsistiksi. Mutta eipä Vapaavuori halua lähteä Stubbin-Sipilän hallituksen pelastajaksi, Luxemburgissa on mukavampi odotella parempia aikoja.

Tilanne on kuitenkin nyt se, että kokoomusväki etsii kissojen ja koirien kansa Stubbille varteenotettavaa vastaehdokasta, sillä kotimaan Donald Trumpin eli Harry Harkimon ehdokkuus pistää väkeä lähinnä naurattamaan.

Kepu aikoo polkaista pressapelin käyntiin jo kesäkuussa puoluekokouksessa Seinäjoella. Rahat ovat sen verran vähissä, ettei ylimääräistä puoluekokousta ehdokkaan valitsemiseksi ole varaa pitää. Ja turhakin sellainen olisi, jos Mäntyniemen valtias lähtee uusimaan mandaattiaan.

Niinpä kepulle kelpaa ehdokkaaksi joku, jonka ego kaipaa esillä olemista tv-tenteissä ja joku, joka oikeasti haaveilee pressan hommista. Kukapa siihen hommaan voisi olla sopivampi kuin mies, jonka etunimet ovat UKK-maisesti Matti Taneli.

Ministerismies Olli Rehn tähtää Suomen Pankin pääjohtajaksi, joten tie Vanhaselle on auki.

Politiikan korjaussarja on lähes viikoittain ilmestyvä puoliasiaohjelma. Sen tarkistamattomista jutuista vastaavat puolittain MTV:n politiikan ja talouden päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki. Puolittain vastuu on katsojalla, mikä tiedoksi tässä annetaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.