Mainos

Politiikan korjaussarja: Kaikilta muilta leikattiin paitsi kansanedustajilta!

6:27

Ministeri Jari Lindströmin (ps.) mainostaman universumin parhaan  neuvottelujärjestelmän tuloksena on maailmaan syntynyt yks kiky eli kilpailukykysopimus. Se on kyllä Korjaussarjasta aika kinky!

Hallitus jäi maamme poliittiseen historiaan keskiviikkona julistaessaan kaikkien sopimusten (yks) äidin syntyneen kera hassun hauskan optimismin ja äijätervehdysten.

Paitsi että ay-liike myi miljardilla eurolla työntekijänsä eläkevaltaa vastaan, on sopimuksessa toinen jos kolmaskin hassu piirre.

Palkkojen jäädytys, lomarahojen leikkaus, työajan lisääminen ja työttömyysvakuutusmaksujen nostaminen ei nimittäin koske – yllätys yllätys – kansanedustajia. Eduskunnan kuppilassa on kahvikupin hinta näet noussut huikeat 10 senttiä, pitäisihän se nyt korjaussarjalaistenkin mielestä kompensoida kansanedustajille.

Kevät on tulossa, ja vallan huipulla ovet käyvät kiinni tiuhaan tahtiin. Torstaina ilmoitti keskustan puoluesihteeri Timo ”Pappa” Laaninen, ettei lähde enää ehdolle.

Laanisen mukaan hänen motivaationsa on laskenut siinä määrin, ettei jaksa enää jatkaa. Korjaussarjan tietojen mukaan homma meni oikeasti niin, että keskustan taustapirut kertoivat Laaniselle, että Laaninen ei enää jaksa jatkaa.

Toinen lähtijä tulee olemaan – näin korjaussarjalaiset ennustivat eduskunnan kuppilan kahvin puruista – valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.). Kansainväliset bisnestehtävät houkuttavat 19 kieltä puhuvaa kokoomussatraappia.

Ohjelman talousosiossa onnitellaan valtion energiayhtiö Fortumia, joka palkkasi puolustusministeriön kansliapäällikön paikalta potkut saaneen Arto Rädyn yhtiön yhteiskuntapampuksi. Fortumissa on nähty painajaisunia, että Venäjä kansallistaa yhtiön miljardien arvoiset Siperian-voimalat. Kenraaliluutnantti evp. Rädyn jälkeen tätä ei tarvitse pelätä, sillä yksi suomalainen kenraali vastaa kymmentä venäläiskenraalia, joten naapurin Putinin on joukkoineen oltava jatkossa hiljakseen.

Tämä ynnä paljon muuta mahtuu Politiikan korjaussarjaan, tuohon kuuluisaan politiikan puoliasiaohjelmaan. Dokumentin sisällöstä vastaavat MTV:n politiikan päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki. Vastuu ohjelmasta kuuluu pitkälti myös katsojalle itselleen, mikä onkin nykypäivän mediamaailmassa viimeistä huutoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja