Mainos

Politiikan korjaussarja selvitti: Häkämiehen naimakauppa pani vauhtia työmarkkinaneuvotteluihin

Politiikan korjaussarja kokoontui valppaana vuoden ensimmäiseen istuntoonsa ja selvitti ensi töikseen, mikä ihme ja kumma sai Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n aloittamaan yhteiskuntasopimusneuvottelut uudelleen.

Syy on selvä kuin pläkki: toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen (kok.)  vuodenvaihteessa tehty naimakauppa tietenkin!

Häkämies meni uudenvuodenaattona naimisiin mielitiettynsä, Sitran palkkalistoilla olevan Mari Pantsarin kanssa. Tätä nykyä Häkämies on tuore ukkomies jo kolmatta viikkoa.

Samaan aikaan julkisessa keskustelussa on nostettu esille, miten ahtaaksi suomalaisen miehen elämä on perheessä käynyt: vaimo päättää kaiken ja mies joutuu vetäytymään autotallin nurkkaan, mikäli tällainen on käytössä.

Suuri teoreetikko ei tarvitse olla, kun ymmärtää, että tämä on myös jo  viidettä kertaa alkavan sopimuskierroksen takana. EK katkaisi edelliset vuottelut joulukuussa, koska AKT ei lähtenyt mukaan. Kolmen viikon ukkomieskauden jälkeen ympärivuorokautiset neuvottelut hyvien jätkäkavereiden, SAK:n Lauri Lylyn, STTK:n Antti Palolan, Akavan Sture Fjäderin ja Kuntatyönantajien Markku Jalosen kanssa tuntuvat houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Ainoa pelko on, että samasta syystä neuvottelut voivat myös pitkittyä.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on julkisuudessa ajanut turvapaikanhakijoiden palkkojen halpuuttamista. Korjaussarja paljastaa, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tunnusteli samaa asiaa kulisseissa jo marraskuussa. Kokkarit ja kepulaiset ovat halpuuttamisen tiellä, mutta tiellä seisoo Timo Soini (ps.).

Korjaussarja valitsi myös kokoomukselle uuden puoluesihteerin Minna Arven paikalle. Korjaussarja suosittelee tehtävään SDP:n ex-puoluesihteeriä Mikael Jungneria, koska hän erosi vuoden vaihteessa nuorikostaan Elina Poikkeuksesta. Pariskunnan myöntämästä haastattelutulvassa kävi  ilmi, ettei Jungner jaksa enää ”bilettää” nuorison tahdissa, joten nuoruusvuosina Vaasassa kokoomuksen jäsenpapereita heilutellut Jungner sopii Kansakoulunkujan puoluetoimistolle ja Alexander Stubbin (kok.) aisapariksi kuin nenä päähän.

SDP:n kahta muuta ex-puoluesihteeriä, Suomen Pankin pääjohtajaa Erkki Liikasta ja eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaa Eero Heinäluomaa Korjaussarja epäilee – epäilemättä aiheetta – presidenttipelistä. Herroille tuntuisi kummallekin sopivan se, että SDP:n ex-puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.) saateltaisiin ILO:n huippuvirkaan Sveitsiin tilannetta sotkemasta.

Tämä ja paljon muuta löytyy Politiikan korjaussarjasta. Kyseessä on politiikan puoliasiaohjelma, joka trendikkäästi jättää osan vastuusta myös kuulijalle/katsojalle. Ohjelman asennuksesta vastaavat MTV Uutisten politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.