Politiikan korjaussarja paljastaa sote-sodan uhrit: Oksennuspusseja ja ovien paiskomista

Korjaussarja paljastaa sote-sodan kulissit. Kokoomuksen Alexander Stubb loukkaantui pahiten, perussuomalaisten Timo Soini puolestaan näytteli haavoittunutta.

Sovun saamiseksi pääministeri Juha Sipilä tarjosi Stubbille ja Soinille oksennuspusseja. Stubb ei tarjoukseen tarttunut, vaan kuunteli omassa työhuoneessaan ruotsalaista pop-yhtyettä Bo Kasper’sia, kävi sentään välillä paiskomassa ovia.

Sote-sodan voittajaksi Korjaussarja julistaa kepun, vaikka kokoomus voikin röyhistellä kilpailun avaamisella. Näppärällä tempulla maakuntien valtapuolue siirtää kuntien kustannuksia valtiolle ja betonoi valtansa 18 maakuntaan. Niistä synnytetään lopulta Suomeen 18 kunnan malli.

Korjaussarjan tietojen mukaan hallitus hautoo aivoriihessään aikamoista uutispommia. Nimittäin muistiota, jolla todistellaan, että työntekijöiden etuuksia leikkaavia pakkolakeja ei tarvitse säätää perustuslain mukaisessa järjestyksessä. Jos ei tämäkään auta, hallitus ajaa panssarit kaduille.

Korjaussarja kertoo myös uskovansa Perussuomalaisten yrittäjäosaamiseen, sillä petoksesta epäilty sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä harjoitteli yrittäjyyttä tissiliivikaupalla Lahdessa 2000- luvun alussa ennen konkurssia, ja EU-parlamentaarikko Jussi Halla-aho harkitsi 90-luvun alun yrittäjäkurssilla pornoyrittäjän uraa Joensuussa.

Tältä pohjalta ei ole epäilystäkään, etteikö myös työmarkkinaratkaisu synny.

Politikan korjaussarja on satiirinen viikon poliittisiin tapahtumiin keskittyvä puoliasiaohjelma. Ohjelman juontotehtävissä hääräävät MTV:n politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki.

Lue myös:

    Uusimmat