Mainos

Politiikan korjaussarjan neuvo kepulle: Kaikkea lonkeroa ei ole pakko juoda!

6:35

Raivoraittiit politiikan korjaussarjalaiset ihmettelevät keskustalaisten kieroa alkoholipolitiikkaa. Kaupan hyllyille kelpaa kyllä kepu ja vähän vahvemmatkin oluet, mutta ei lonkero.

Vaikka lonkeroa on myyty Suomessa jo olympiavuodesta -52, kepulaiset uskovat kansan nyt hullaantuvan, jos sitä saa ruokakaupasta. 

Korjaussarjan pitkän linjan ammattilaiset antavat kepulaisille ilmaisen neuvon: Kaikkea lonkeroa ei ole pakko juoda!

Eduskunnassa koettiin keskiviikkona tavallistakin suurempi älämölö, kun valtakunnan intellektuellit iskivät yhteen kyselytunnilla.
Entinen demari, nykyinen kokkari, Juhana ”pyöräteiden valtias” Vartiainen haukkui SDP:tä tyhmäksi kuin saapas. Nyt odotetaan someraivoa SDP:n nykyisen vartiaisen, Timo Harakan suunnalta - Harakka sentään jo vihreän puolueen aikoina kirjoitti demarien periaateohjelman!

Demareiden eväät ovat tällä hetkellä melkein syöty, kun hallitus saattaa rimaa hipoen onnistua kilpailukykysopimuksen maaliin viennissä. 
Sitten ei auta Hakaniemessä kuin toivoa, että sote ja ministeri Anne Bernerin yksityistämisvimma karahtavat kiville. 

Ainakin soten suhteen on demareilla toivoa: kepu-kunnissakaan ei ole tajuttu, että eihän siinä mistään maakuntamallista ole kyse, vaan uudesta läänijaosta, jossa kaikki rahat ovat valtiolla ja osakeyhtiöt päättävät, jääkö taajamaan terveyskeskusta vai ei.

Keskustan puoluekokouksen lähestyessä näistä asioista ei kylläkään ole muodikasta puhua, joten puhutaanpa kepun valtapeleistä: kulisseissa haetaan jo asemia niihinkin paikkoihin, jotka eivät vielä ole jaossa: mm. Kelan ja Suomen Pankin pääjohtajaksi. Tarjolla on pelkästään päteviä kepulaisia: Paula Lehtomäki, Juha Rehula, Mari Kiviniemi (haluaa takaisin Suomeen) ja Olli Rehn. 

Kulisseissa tunnelmaa kiihdyttää Juha Sipilän (ja Timo Laanisen) kikka, jolla Matti Vanhanen junailtiin jo tässä vaiheessa pressaehdokkaaksi. Jos nimittäin kävisi niin oudosti, että Sauli Niinistö ei lähtisikään ehdolle, voi jopa kepun ehdokkaalla olla mahdollisuuksia.

Ohjelman turvallisuuspoliittisessa osuudessa onnitellaan SDP:n Eero Heinäluomaa ja kepun Matti Vanhasta. Talvella kumpikin esitti toiveensa, että  Jas Gripen on tuleva suomalainen hävittäjä. Nyt Saabin pojat panivat pöhinäksi ja Heinäluomalle on jo tehty yksi evoluutiokone. Vanhasen malli on teon alla.

Päätämme raporttimme toteamukseen: kokoomuksen tilanne on sekava.

Politiikan korjaussarja, tuo tutkivan journalismin majakka tietämättömyyden  pimeässä yössä, on Iltalehden Juha Ristamäen ja MTV:n Timo Haapalan hengentyö, jota lukijat tukevat vastuullaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja