Poliitikko uhrautui: Eli viikon "köyhänä" pelkillä ruokakupongeilla

Phoenixin pormestari päätti kokeilla viikon verran köyhän amerikkalaisen elämää ja söi sen verran ruokaa, mitä valtion ruoka-avustusohjelma tarjosi.

Suuri osa amerikkalaisista elää köyhyydessä ja monet selviävät hengissä ainoastaan valtion tarjoaman Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) -avustusohjelman ansiosta. Yhdysvaltain Arizonassa yksi ihminen voi saada SNAP-ohjelman kautta noin 29 dollarin eli 23 euron edestä ruokakuponkeja viikossa. Monien mielestä tämä summa on kuitenkin aivan liian vähän pitämään aikuinen ihminen kylläisenä.

Arizonan paikallisyhteisöjen ryhmät päättivätkin haastaa Phoenixin pormestarin Greg Stantonin viikon mittaiseen SNAP-kokeiluun. Kokeilun avulla ryhmät halusivat todistaa, kuinka vähän ruokakupongeilla saa todellisuudessa syötyä.

Kaikkien yllätykseksi pormestari otti haasteen vastaan ja luopui viikon ajaksi tavallisista ruokailutottumuksistaan.

"Ravitsevan ruokavalion noudattaminen mahdotonta"

Viikon mittainen SNAP-kokeilu oli Phoenixin pormestarille avartava kokemus. Stanton kertoo joutuneensa jättämään aterioita väliin varmistaakseen ruokabudjetin riittävyyden. Pormestari kuvaili oloaan nälkäiseksi ja väsyneeksi, jolloin myös töihin oli mahdotonta keskittyä. Ravitsevan ruokavalion noudattaminen oli Stantonin mukaan lähes mahdotonta.

– Kaikista halvimmalla kaupasta saa perunaa, nuudeleita, tortilloja ja vaaleaa leipää. Nämä kaikki ovat kuitenkin tyhjiä kaloreita, jotka eivät täytä tai tarjoa ravinteita. Tämä oli vain viikon kokeilu, joten asenteeni selviytymiseen oli ihan hyvä. Jos joutuisin elämään näin jatkuvasti, en luultavasti olisi näin iloinen, Stanton kertoo Facebook-sivuillaan.

Pormestari Stanton laihtui viiden päivän kokeilun aikana kaksi kiloa. Ruokakuponkien sijaan paras "avustusohjelma" rahaongelmien kanssa kamppaileville perheille olisikin pormestarin mukaan työ, josta maksetaan kohtuullista palkkaa.

– Tähän haluan keskittyä phoenixilaisten perheiden keskuudessa. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää saada talous jälleen nousuun, pormestari perusteli.

Lähde: Takepart.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja