Mainos

Poliisiylijohtajan autoepäselvyydet johtavat esitutkintaan

Poliisiylijohtaja Markku Salmisen virka-auton käytöstä aloitetaan esitutkinta. Elokuussa eläkkeelle jäävää Salmista epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Sisäasiainministeriö pyysi maaliskuussa valtakunnansyyttäjävirastoa tutkimaan, oliko poliisiiylijohtaja Salminen käyttänyt virka-autoaan määräysten ja ohjeiden vastaisesti työmatkoihinsa virkapaikan ja asunnon välillä. Valtakunnansyyttäjänviraston asettama syyttäjä Tapio Mäkinen on nyt alustavien selvitysten jälkeen päättänyt aloittaa jutussa rikostutkinnan.

Alustavina toimenpiteinä asiassa on suoritettu viiden eri henkilön kuuleminen ja hankittu asiakirja-aineistoa. Alustavan selvityksen perusteella ei ole voitu sulkea pois sitä mahdollisuutta, että Salmisen on käyttänyt virka-autoaan säännösten ja määräysten vastaisesti tavalla, joka voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön.

Alustavan selvityksen perusteella on syytä epäillä, että Salminen on käyttänyt virka-autoaan kuljettajineen varsin säännöllisesti kodin ja työpaikan välisiin matkoihin eli työmatkoihin. Salmisella ei ole ollut ns. autoetua osana virkasuhteensa ehtoja.

Salminen on itse tuonut asian yhteydessä julkisuudessakin esiin häneen edellisessä tehtävässään Rikosseuraamusviraston johtajana kohdistuneen turvallisuusuhan. Myös tämä seikka ja sen merkitys asiassa selvitetään suoritettavassa esitutkinnassa.

Asiassa suoritettaviin tutkintatoimiin on osoitettu kaksi päällystövirassa toimivaa keskusrikospoliisin tutkijaa. Mikäli asia siirretään syyteharkintaan, jutun syyteharkinnan suorittaa valtionsyyttäjä Jorma Äijälä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.