Mainos

Poliisiylijohtaja ei aloita Stasi-tutkintaa

Poliisiylijohtaja Markku Salminen ei aio käynnistää poliisitutkintaa niin sanotun Tiitisen listan pohjalta. Listalla olevien suomalaisten on epäilty olleen yhteistyössä DDR:n turvallisuuspoliisin Stasin kanssa.

Salminen sanoo Iltalehden haastattelussa, ettei hänellä ole laillisia perusteita aloittaa tutkimuksia asiassa, josta on aikanaan päätetty, ettei se ylitä tutkintakynnystä. Salminen muistuttaa, että myös oikeuskansleri päätyi samaan ratkaisuun.

Viimeksi suurlähettiläs Alpo Rusi vaati sunnuntain Helsingin Sanomissa, että Suomessa olisi tehtävä pesänselvitys Stasi-listojen tutkimisessa.

Pari vuotta sitten tuli julki, että Supo epäili Rusia törkeästä vakoilusta entisen DDR:n hyväksi vuosina 1969-1976. Valtionsyyttäjän mukaan epäily oli aiheeton, eikä hän nostanut syytettä. Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu kuka vuosi eteenpäin Rusia koskevat epäilyt.

Tiitisen lista liittyy vuoteen 1990. Silloinen Supon päällikkö Seppo Tiitinen päätti yhdessä presidentti Mauno Koiviston kanssa, että Stasilta saatu lista suomalaisista henkilöistä ei johda jatkotutkimuksiin. Lista pistettiin "kassakaappiin".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.