Mainos

Poliisiylijohtaja: Ampumistilanteissa vartija on voimaton

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä kauppakeskusten vartijoita ei pidä jatkossakaan erikseen varustaa mahdollisia ampumistapauksia varten. Valmiudet näihin tilanteisiin on vain poliisilla.

- Vartijoiden tehtävä on pitää järjestystä ja turvallisuutta yllä ja siihen heillä on hyvät valmiudet. Heidän tehtävänään on evakuoida rakennus ja ohjata ihmisiä turvaan.

- Ampumistapauksia varten ei ole valmiuksia kenelläkään muilla kuin poliisilla. Eikä lopulta ampumistapauksissa valmiudet varmasti ole kovin hyvät kenelläkään, Paatero pohtii.

Paateron mielestä ei kannata mennä siihen suuntaan, että vartijoita koulutettaisiin ampumistilanteisiin tai että vartijoille annettaisiin aseet.

- Nyt vartijoilla saa olla sumuttimia tai vastaavia. En usko, että ampuma-aseiden antamisella vartijoille saavutettaisiin suurta hyötyä, sanoo Paatero.

Paatero: Lisää vartijoita kauppakeskuksiin

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä vartijoiden määrää kauppakeskuksissa pitäisi kuitenkin lisätä kauppakeskuksen koon mukaan.

- Asiakasmäärät voisivat olla yksi ajattelutapa. Näitä asioita pitää tämän (Sellon Prisman) tapauksen jälkeen pohtia, sanoo Paatero.

Paatero pitää tärkeänä sitä, että poliisi kontrolloi yksityisten vartiointiliikkeiden toimintaa jatkossakin.

- Tulevaisuudessa vartijoita tulee näkymään yhä enemmän. Pidän tärkeänä, että vartiointitoiminta on poliisin valvonnassa - sitä kautta pelisäännöt luodaan. En pidä järkevänä että yksityinen turva-ala tulee omilla ehdoillaan julkisille paikoille turvaamaan järjestystä, sanoo Paatero.

Katso Mari Haaviston juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.