Mainos

Poliisitutkinta: Miljonääriäiti Maria Alasella oli miehensä kanssa jatkuvaa riitaa – vaimo kieltäytyi luovuttamasta Ferraria, jonka kavalluksesta häntä nyt syytetään

0:48

Miljonääriäiti Maria Alasta syytetään Helsingin käräjäoikeudessa edesmenneen aviomiehensä, venemiljonääri Mikko Alasen omistaman Ferrarin törkeästä kavalluksesta. Poliisin mukaan pariskunnalla oli pitkään ollut kiistaa luksusautosta, jota vaimo kieltäytyi palauttamasta Espanjasta Suomeen.

Katso videolta, miltä Maria Alanen näyttää nyt, kahdeksan vuotta Miljonääriäidit-ohjelman jälkeen!

Alasen lisäksi jutussa syytettynä on toinen miljonääriäiti Nina Grekin ja hänen miehensä.

Miljonääriäidit tulivat tutuiksi suomalaisille vuonna 2010, kun Liv-kanavan tv-sarjassa seurattiin Maria Alasen ja Nina Grekinin elämää Espanjan rikkaiden suosimassa Marbellassa.

Ei antanut Ferraria

Syytteiden mukaan Maria Alanen ei toimittanut hallussaan Espanjassa ollutta, Mikko Alasen omistamaa Ferraria Suomeen, vaikka hän oli sopinut niin miehensä kanssa.

Sen sijaan Maria Alanen luovutti Ferrarin Nina Grekinin miehelle Espanjassa, joka puolestaan väärensi syytteen mukaan auton kauppakirjan ja esiintyi väärennetyn asiakirjan avulla auton omistajana.

Ferrari myytiin eteenpäin Espanjassa ja vaihdossa saatiin Bentley-merkkinen henkilöauto ja 5000 euroa rahaa. Bentley rekisteröitiin Nina Grekinin nimiin, jota syytetään avunannosta törkeään kavallukseen.

Grekinin miestä syytetään niin ikään avunannosta törkeään kavallukseen ja törkeästä väärennyksestä.

Teko tapahtui heinäkuun ja syyskuun välillä vuonna 2010.

Maria jäi lasten kanssa Espanjaan

Poliisin esitutkinnasta selviää, että todistajien mukaan Maria ja Mikko Alasella oli jatkuvasti riitaa Ferrarista ennen Mikon kuolemaa elokuussa 2010.

Mikko Alanen kuoli henkirikoksen uhrina veneliikkeessään Helsingin Katajanokalla elokuussa 2010.

Mikko ja Maria Alanen muuttivat kahden alaikäisen lapsensa kanssa Espanjaan syksyllä 2009, mutta Mikko Alanen palasi Suomeen alkuvuodesta 2010. Hän aloitti tuolloin työt Princess-veneiden maahantuontiyrityksessä Helsingin Katajanokalla.

Maria Alanen jäi lasten kanssa Marbellaan, mutta todistajien mukaan heidän oli tarkoitus muuttaa takaisin Suomeen kesällä 2010. Maria Alanen itse kertoi esitutkinnassa, että mitään tällaista ei ollut sovittu.

Jatkuvasti riitoja Ferrarista

Poliisin esitutkinnan mukaan avioparilla oli jatkuvasti riitaa Mikko Alasen syksyllä 2009 ostamasta Ferrarista. Espanjassa perhe hankki myös Porsche Cayenne -merkkisen auton, joka oli Marian nimissä.

Mikko halusi Ferrarin takaisin Suomeen muuttonsa jälkeen alkuvuodesta 2010, mutta Maria halusi pitää sen Espanjassa.

Todistajan mukaan Mikko Alanen teki kaupat Ferrarista autoliikkeen kanssa Suomessa ja hän sopi vaihtavansa Ferrarin 150 000 euron arvoiseen Fountain 42-merkkiseen veneeseen. Kaupassa autoliikkeen oli tarkoitus maksaa vielä välirahaa Alaselle 8 000 euroa.

Ferrarin hinnaksi arvioitiin siis 158 000 euroa.

Ilmoitti kaupoista vaimolleen

Mikko Alanen ilmoitti todistajan mukaan vaimolleen tekstiviestillä myyneensä Ferrarin. Ilmoituksen hän lähetti vain muutama tunti sen jälkeen, kun kaupoista oli sovittu.

Kaupat tehtiin samana päivänä, kun venemessut alkoivat helmikuussa 2010.

Todistaja kertoi poliisille soittaneensa kauppojen jälkeen huolintaliikkeeseen ja antaneensa sille toimeksiannon tuoda Ferrari Espanjasta Suomeen. Yhtiön edustaja matkusti Espanjaan hakemaan autoa, mutta Maria Alanen ei suostunut antamaan sitä.

Maria Alanen kertoi tarvitsevansa Ferraria Miljonääriäidit-tv-sarjan kuvauksiin. Todistaja sanoi voivansa odottaa Ferraria niin kauan, kunnes kuvaukset olisivat ohi alkukesästä.

Alasille tuli kuitenkin niin paljon keskinäistä riitaa Ferrarista, että kaupat purettiin toukokuussa. Mikko Alanen maksoi korvauksena kaupan purkamisesta lähes 5 000 euroa autoliikkeelle.

Mikko meni hakemaan perhettään

Kun Miljonääriäidit-sarjan kuvaukset olivat ohi, Mikko Alanen odotti perheensä palaavan Suomeen. Mikko oli jo hankkinut perheelleen asunnon Helsingin Tammisalosta ja sopinut lastenhoitajan palkkaamisesta.

Poliisin esitutkinnasta selviää, että heinäkuun alussa 2010 Mikko Alanen pyysi äitiään Anneli Alasta mukaansa Espanjaan hakemaan lapsia ja Ferraria Suomeen.

Todistajana esitutkinnassa kuullun Mikko Alasen isän mukaan Espanjassa Mikko ja Maria sopivat, että Maria vie Ferrarin kuljetusliikkeeseen, jotta se tuodaan Suomeen. Marian oli tarkoitus lentää Suomeen lasten kanssa sen jälkeen, kun toinen lapsista parantuisi äkillisestä sairaudesta.

Mikko Alanen palasi äitinsä kanssa Suomeen, mutta Maria Alanen ei sopimuksesta huolimatta vienyt Ferraria kuljetusliikkeeseen Espanjassa.

Maria vain käväisi Suomessa

Lopulta Maria Alanen ja lapset lensivät Suomeen heinäkuun lopussa 2010. Maria oli Suomessa vain neljä päivää, kunnes hän täysin yllättäen palasi Espanjaan kenellekään kertomatta.

Mikko Alanen kertoi isälleen, että heillä oli riitaa Ferrarista Marian kanssa ennen tämän lähtöä.

Tämän jälkeen Alasen vanhemmat eivät enää kuulleet mitään Ferrarista tai Mariasta, kunnes Mikko Alanen löytyi kuolleena veneliikkeestään 16. elokuuta 2010.

Todistajan mukaan rahaa kului paljon

Yksi esitutkinnassa kuulluista todistajista kertoi Mikko Alasen puhuneen hänelle, että Maria Alasen rahankäyttö oli lähtenyt käsistä Espanjassa.

Esitutkinnan mukaan rahaa meni kymmeniätuhansia euroja ilman, että Mikko Alanen tiesi mihin ne kuluivat.

Maria Alanen kiisti kuulusteluissa, että hänellä olisi ollut mitään riitaa aviomiehensä kanssa Ferrarista tai sen tuomisesta Suomeen. Alanen kiistää myös syytteen törkeästä kavalluksesta.

Oikeudenkäynti pidetään vasta ensi vuoden lokakuussa, koska jutussa tarvitaan oikeusapua Espanjasta, minkä järjestäminen vie aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.