Mainos

Syyttäjä: Maria Alanen varasti hämärissä olosuhteissa kuolleen miehensä Ferrarin – luksusauto myytiin eteenpäin väärennetyllä kauppakirjalla

0:48

Miljonääriäiti Maria Alanen saapui tänä aamuna Helsingin käräjäoikeuteen kuulemaan häntä koskevan syytteen törkeästä kavalluksesta. Alasen lisäksi jutussa syytettynä on toinen miljonääriäiti Nina Grekin ja hänen miehensä. 

Miljonääriäidit tulivat tutuiksi suomalaisille vuonna 2010, kun Liv-kanavan tv-sarjassa seurattiin Maria Alasen ja Nina Grekinin elämää Espanjan rikkaiden suosimassa Marbellassa.

Oikeudessa pidettiin tänään jutun valmisteluistunto. Alanen on ainoa syytetyistä, joka saapui paikalle oikeuteen. Varsinainen pääkäsittely alkaa vasta ensi syksynä.

Ei toimittanut Ferraria Suomeen

Maria Alasta syytetään jutussa törkeästä kavalluksesta, joka tapahtui heinäkuun ja syyskuun välillä vuonna 2010.

Syytteen mukaan Alanen anasti Suomessa asuneen aviomiehensä, venemiljonääri Mikko Alasen omistaman, hänen hallussaan Espanjassa olleen Ferrarin. Maria Alanen ei toimittanut autoa Suomeen, vaikka hän oli niin sopinut miehensä kanssa.

Syytteen mukaan Maria Alanen luovutti Ferrarin Nina Grekinin miehelle Espanjassa. Grekinin mies puolestaan väärensi syytteen mukaan auton kauppakirjan ja esiintyi väärennetyn asiakirjan avulla auton omistajana.

Myi auton ja sai Bentleyn

Grekinin mies myi Ferrarin Espanjassa eteenpäin ja sai samalla vaihdossa itselleen Bentley-merkkisen henkilöauton ja 5000 euroa käteistä rahaa.

Bentley rekisteröitiin Nina Grekinin nimiin.

Mikko Alanen kuoli henkirikoksen uhrina veneliikkeessään Katajanokalla elokuussa 2010. Alasen outo kuolema on edelleen selvittämättä.

Ferrarin myynnistä aiheutui Mikko Alasen kuolinpesälle 43 000 euron taloudellinen vahinko.

Ilmoitti pesänselvittäjälle Ferrarin arvon väärin

Vaihtoehtoisesti Maria Alasta syytetään törkeästä petoksesta, koska hän ilmoitti Mikko Alasen kuolinpesän pesänselvittäjälle, että Ferrari kuuluu kuolinpesään, vaikka todellisuudessa hän oli jo luovuttanut auton Nina Grekinin miehelle.

Syytteen mukaan Maria Alanen ilmoitti helmikuussa 2011 pesänselvittäjälle Ferrarin arvoksi 100 000 euroa, vaikka auto oli todellisuudessa arvoltaan 143 000 euroa.

Väärennetty asiakirja

Nina Grekinin miestä syytetään jutussa törkeästä väärennyksestä. Syytteen mukaan mies väärensi Ferrarin kauppakirjan tai käytti väärää asiakirjaa harhauttavana todisteena, kun hän myi Ferrarin eteenpäin.

Kauppakirjaan oli väärennetty Mikko Alasen allekirjoitus. Väärennetyn asiakirjan mukaan Grekinin mies olisi ostanut auton Mikko Alaselta.

Ferrari myytiin eteenpäin ulkomailla syyskuussa 2010. Ferrarin nykyinen sijainti ei ole tiedossa.

Grekinin miestä syytetään myös avunannosta törkeään kavallukseen, koska hän neuvoi ja auttoi Maria Alasta Ferrarin anastamisessa ja myi sen eteenpäin.

Syyttäjän mukaan teossa on kyse törkeästä kavalluksesta, koska Ferrari oli erittäin arvokas ja kavallusta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nina myi Bentleyn autoliikkeelle

Nina Grekiniä syytetään myös avunannosta törkeään kavallukseen.

Syytteen mukaan hän neuvoi tai auttoi Maria Alasta Ferrarin kavalluksessa ottamalla sen myynnissä vaihdossa saadun Bentley-merkkisen henkilöauton omistukseensa.

Nina Grekin myi allekirjoittamallaan kauppakirjalla Bentleyn espanjalaiselle autoliikkeelle. Hintaa ei tiedetä. Autoliike myi Bentleyn edelleen 120 000 eurolla.

Vaihtoehtoisesti Nina Grekiniä ja hänen miestään syytetään törkeästä rahanpesusta.

Oikeudenkäynti vasta vuoden päästä

Syytetyt kiistävät syytteet. Nina Grekinin asianajajan mukaan hänen päämiehensä kytkeytyy juttuun ainoastaan yhden allekirjoituksen perusteella, joka on auton kauppakirjassa.

Grekinin allekirjoituksesta tehdäänkin nyt käsialavertailu. Asianajajan mukaan myös Nina Grekin asuu ulkomailla, kuten Maria Alanenkin.

Maria Alanen oli ainoana syytetyistä paikalla oikeudessa tänään. Hän ei itse puhunut mitään salissa, mutta hänen asianajajansa kertoi Alasen kiistävän syytteen.

Ennen oikeussaliin menoa Alaselta kysyttiin, missä Ferrari on nyt. Hän ei suostunut kommentoimaan mihinkään mitään.

Varsinainen jutun oikeudenkäynti pidetään vasta ensi syksynä, koska jutussa tarvitaan oikeusapua Espanjasta ja se vie aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.