Mainos

Saapuvatko miljonääriäidit tänään viimein oikeuden eteen? Venepohatan leskeä syytetään Ferrarin kavalluksesta, oikeudenkäynti lykkääntynyt jo vuosia

Molemmat vuosien takaisesta tv-sarjasta tutut miljonääriäidit ovat syytettynä arvoauton kavallusjutussa, josta pidetään tänään valmisteluistunto Helsingin käräjäoikeudessa.

Naisia on odotettu oikeuden eteen jo vuosia ja edellisen kerran syytteet kyseisessä jutussa oli määrä lukea kolme vuotta sitten marraskuussa.

Miljonääriäidit tulivat tutuiksi suomalaisille vuonna 2010, kun tv-sarjassa Liv-kanavalla seurattiin Maria Alasen ja Nina Grekinin elämää Espanjan rikkaiden suosimassa Marbellassa.

Molemmat naiset ovat syytettynä Ferrariin liittyvässä kavallusjutussa. Toistaiseksi he eivät ole oikeuteen saapuneet ja juttu on lykkääntynyt useita vuosia. Ainakin Maria Alanen on asunut ulkomailla viime vuodet.

Tänään oikeudessa valmistellaan jutun pääkäsittelyä ja syytteet tulevat julkisiksi. Naisten ei ole pakko osallistua valmisteluistuntoon.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Rikosepäilyn kohteena jo vuosia

Syytekokonaisuuden nimikkeenä on törkeä kavallus. Kokonaisuudessa on tiettävästi useita nimikkeitä ja kolme syytettyä.

Poliisi on jo pitkään epäillyt miljonääriäiti Maria Alasta törkeästä kavalluksesta jutussa, joka liittyy Alasen edesmenneen miehen Mikko Alasen omistuksessa olleen Ferrarin myyntiin.

Alanen oli asiaan liittyen vangittuna alkuvuonna 2012. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Tv-sarjan toista miljonääriäitiä Nina Grekiniä on epäilty avunannosta törkeään kavallukseen. Myös hänen miestään on epäilty samasta rikoksesta sekä törkeästä väärennyksestä. Väärennysepäily liittyy Ferrari-auton kauppaa koskeviin asiakirjoihin.

Monimutkainen järjestely

MTV Uutiset kertoi aiemmin omiin tietoihinsa perustuen, että Ferrari-kauppa on ollut erittäin monimutkainen järjestely. Poliisi on epäillyt, että Ferrari vaihtoi omistajaa moneen kertaan ja järjestelyyn liittyi useita muitakin autoja.

Poliisi on epäillyt, että Ferrari myytiin salaa jo kesä-heinäkuussa vuonna 2010, ennen kuin Maria Alasen aviomies kuoli henkirikoksen uhrina veneliikkeessään Helsingin Katajanokalla elokuussa 2010.

– Mikon kuolema oli tilaustyö, Alasen äiti sanoi toissavuonna MTV Uutisille. 

Poliisi tutkii edelleen Mikko Alasen kuolemaa. Miljonääriäitien syytteet kavallusjutussa eivät liity Alasen kuolemaan.

MTV Uutiset seuraa paikan päällä Helsingin käräjäoikeudessa, saapuvatko miljonääriäidit tänään oikeuteen ja mistä heitä syytetään.

Katso Pekka Lehtisen ja Johanna Tuurin juttu (45 minuuttia 13.2.2013)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.