Mainos

Poliisin rahat eivät riitä

Poliisi ei voi suoriutua tehtävistään tämänhetkisellä rahoituksella. Poliisiasiain neuvottelukunta on huolissaan siitä, että poliisin toimintaympäristö on muuttunut aiempaa vaativammaksi eivätkä rahat enää riitä tehtävistä suoriutumiseen.

Haastavien tehtävien lisäksi myös poliisihallinnon alueellistaminen sekä kansainväliset velvoitteet lisäävät kustannuksia.

Kehittämishankkeiden rahoitusta on Suomessa karsittu voimakkaasti samalla kuin kansainväliset velvoitteet ovat lisääntyneet. Suomella on muun muassa vaikeuksia toteuttaa viime kesänä voimaan astuneita Prümin sopimuksen velvoitteita, kuten reaaliaikaisten DNA-rekisteritietojen ja sormenjälkien sekä ajoneuvorekisteritietojen vaihtoa kansainvälisesti. Lisäksi biometrisen passin kehittäminen on viivästynyt.

Poliisiasian neuvottelukunta tukee sisäministerin esitystä lisärahoituksesta. Rahoitusta tarvittaisiin muun muassa toimintaympäristön muutoksista aiheutuviin kustannuksiin, kehittämishankkeisiin, työttömien poliisien työllistämiseen sekä suojavälineiden hankintaan. Sisäministeri on asettanut asiaa varten työryhmän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.