Mainos

Poliisin ja anarkistien yhteenotto saattaa saada jatkoa: "Toinen erä lauantaina"

Anarkistit kertovat uudesta "erästä" huomenna. Edellinen päättyi poliisin kyynelkaasuun ja etälamauttimeen.

Poliisin ja anarkistien yhteenotto saattaa saada jatkoa huomenna toisessa anarkistisessa katutapahtumassa.

Poliisi on mitä se on ja sen ei pitäisi tulla yllärinä. Stana. ACAB, ja toinen erä lauantaina katu on punkissa, kirjoittaa tapahtuman järjestäjä Squat venetsia Facebookissa.

Lauantaina järjestetään Katu on punk -tapahtuma, jonka sijaintia ei ole vielä Facebookissa julkistettu.

Päivityksessä käytetty lyhenne ACAB viittaa yleensä englanninkieliseen lauseeseen "all cops are bastards", joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna, että "kaikki poliisit ovat paskiaisia".

Rap-keikka päättyi poliisin voimakeinoilla

Poliisin ja paikallaolijoiden kuvaukset illan päätteestä eroavat. Poliisin mukaan musiikkia ei saatu hiljennettyä pyynnöistä huolimatta, vaikka melusta oli tullut jo valituksia. Poliisin mukaan sen käskyjä vastustettiin, ja ihmisiä jouduttiin poistamaan paikalta kyynelkaasun ja etälamauttimen voimin.

Paikalla olleet ihmiset taas kertovat, että poliisi tuli paikalle ja turvautui voimakeinoihin yllättäen ja summittaisesti.

Vertaistukea jo tänään

Tänään illalla järjestetään vertaistukitapahtuma Musta Kallio -illan osallistujille.

– Huomenna (perjantaina 12.8.) puistohengailua Kallion kirjaston takana niille, jotka kokivat tai näkivät poliisiväkivaltaa Mustan Kallion avajaisbileiden päätteeksi keskiviikkona 10.8., kirjoitetaan Mustan Kallion blogisivuilla.

Tämäniltaisen tapahtuman kuvauksessa ei ole viitteitä poliisin vastustamiseen rohkaisusta:

"Tapaaminen on vapaamuotoinen. Ei tarvitse puhua ison ryhmän kanssa, voi keskustella jonkun kanssa sivummalla kahden tai olla sanomatta mitään. Hyvä kuitenkin olisi, että ihmiset kertoisivat kokemuksistaan jollekin. Asioiden käsitteleminen sekä tuen pyytäminen ja saaminen vaikuttaa siten, että poliisin toiminta ei lamaannuta, vaikka sen tarkoitus onkin pelotella. Tuetaan toisiamme, sillä solidaarisuus on aseemme."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.