Ottivatko Elokapinan aktivistit sumutteet tarkoituksella kasvoilleen? Näin vastaa viikonloppuna putkaan joutunut mielenosoittaja: "Se pelotti minua aivan sairaasti"

6:25
Poliisien sumutteesta viime viikonloppuna saanut ilmastoaktivisti kertoi MTV Uutisille rajusta välikohtauksesta.

Helsingin keskustassa nähtiin tänään Elokapina-ryhmän performanssi, joka liittyi ryhmän Syyskapina-viikkoon. Ilmastoaktivistit kävelivät punaisiin kaapuihin ja valkoisiin maskeihin pukeutuneina.

Tämänpäiväinen tapahtuma sujui rauhallisissa merkeissä, mutta viime viikonlopun raju välikohtaus poliisin kanssa oli edelleen tuoreessa muistissa.

MTV Uutiset haastatteli paikan päällä Elokapinan ilmastoaktivisti Saara Lampelaa, joka oli mukana viikonloppuisessa mielenosoituksessa. Myös Lampela oli saanut osansa poliisin sumutteesta.

– Se on pelottavin asia, mitä minulle on koskaan tapahtunut. Se pelotti minua aivan sairaasti.

Aktivistit olivat varautuneet putkareissuun

Lampela oli kolme tuntia putkassa kiinniotettuna. Hän kiistää, että ryhmän tavoitteena olisi ollut saada poliisi sumuttamaan autotien tukkineita mielenosoittajia.

– Olimme varautuneet siihen, että meidät poistetaan sieltä kantamalla poliisiautoihin ja viemällä putkaan. Ehkä antamalla sakot, sanoo Lampela.

Lampelan mielestä viikonlopun tapahtumat olivat hyvin pelottavia, mutta hän on valmis taistelemaan asian puolesta.

– Olen valmis pelkäämään poliisia, jos saan sillä rauhan, että minun lasten ei tarvitse pelätä joskus sitä, että he kuolevat, kertoo Lampela.

Katso ylhäällä olevalta videolta ympäristöaktivisti Lampelan haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja