Poliisi lopetti rap-keikan voimakeinoin Helsingissä – kyynelkaasua ja etälamautin käytössä

Rap-artisti Julma Henri kertoi torstaina Facebookissa, että hänen keskiviikkoinen keikkansa Helsingin Kalliossa päättyi etälamauttimiin ja kyynelkaasuun

Musta Kallio -tapahtumassa esiintynyt Julma H julkaisi omalla Facebook-sivullaan lyhyen kommentin, jossa mies ihmetteli tapahtumien saamaa käännettä.

– Eilinen keikka Kalliossa päätty poliisin etälamauttimiin ja kaasutukseen. Wtf, miesartisti kirjoitti sivuillaan.

Rumba oli haastatellut Julma H:ta tapahtumaan liittyen ja kirjoitti artistin kommentoineen seuraavasti:

”Poliisi tuli ja pisti paikan niin sanotusti matalaksi. Me ei jääty sinne kaasutettavaksi, vaan painuttiin heti helvettiin. Moni sinne jäi, ja ilmeisesti useampiakin turisteja – ulkomaalaisia naisia siellä itki, jotka eivät ymmärtäneet niin sanotusti alan lainalaisuuksia. Kaasua ja etälamauttimia käytettiin, ja ilmeisesti projektiililaukaisinkin oli esillä.” 

Ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista myöntää voimakeinojen käytön, mutta kertoo myös, ettei tilannetta saatu ratkaistua puhumalla. Valituksia melusta oli tullut useita, eikä poliisi saanut musiikkia hiljennettyä rauhanomaisin keinoin.

– Puolenkymmentä partiota on mennyt paikalle. Poliisin käskyjä on vastustettu, ja kyynelkaasuakin on käytetty. Etälamautinta on mahdollisesti käytetty, ylikomisario Kujala kertoo.   

Poliisi poisti ihmiset paikalta, otti joitakin kiinni ja kirjoitti useita sakkoja. 

Poliisin myöhemmin antamissa lisätiedoissa kerrotaan, että partiot saapuivat paikalle noin puoli kahdeltatoista yöllä. Osa paikalla olleista juhlijoista ei totellut annettuja käskyjä, joten poliisin joutui turvautumaan voimakeinoihin, kuten OC-lamautinta ja kyynelkaasua. Projektiililaukaisinta ei käytetty. Poliisi otti kiinni kolme henkilöä ja lopetti hälytykset aiheuttaneen metelin.

Lähteet: STT, Rumba 

Juttua muokattu 11.8. kello 16:05 lisäämällä viimeiseen kappaleeseen yksityiskohtia tapahtumien kulusta poliisin antaman laajemman tiedotteen perusteella ja otsikkoa muokattu vahvistaen etälamauttimen käyttö.

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta 12.8. klo 10.05.

Lue myös:

    Uusimmat