Poliisin herättelevä videotallenne julkaistiin: Teinit piirittivät viranomaisia heittelemällä tiiliskiviä ja pahoinpitelemällä virkamiehen Britanniassa – "Tiedätkö sinä missä lapsesi on?"

Britanniassa riehuva teinijoukko tallentui poliisin pukukameraan.

Viranomaiset ovat nyt julkistaneet Stanleyn kaupunkiin uuden tekstiviestipalvelun, jolla voi tilata ilmoituksia eri puolilla kaupunkia tapahtuvista häiriökäyttäytymisistä. Jokaisella vanhemmalla on mahdollisuus hakea lapsensa ajoissa pois vaarallisista tilanteista.

Viranomaiset joutuivat taistelemaan räjähtäviä ilotulitteita, kohti heitettyjä tiiliskiviä ja riehuvaa teinijoukkoa vastaan Stanleyn kaupungissa Englannissa.

Useat kymmenet huppuihin piiloutuneet teinit onnistuivat saartamaan viranomaiset ja pahoinpitelemään yhtä heistä. Koko karmea tapahtuma tallentui poliisien käyttämiin pukukameroihin.

Piiritettiin tekaistulla ilmoituksella

Viranomaiset saivat marraskuun alussa ilmoituksen "haavoittuvaisesta naisesta" bussipysäkillä Stanleyn kaupungissa. Paikalle saapunut partio onnistuttiin houkuttelemaan suoraan ansaan, sillä lähes välittömästi paikalle saavuttuaan suuri teinijoukko saartoi auton ja esti poliisien poispääsyn.

Viranomaiset joutuivat turvautumaan tilanteessa pippurisumutteeseen.

– Kyseessä oli noin kymmenen hengen teinijoukko, joka halusi esittää ystäviensä edessä. Teinit potkivat ja löivät poliisien ympärillä, kertoo ylikonstaapeli Dave Clarke Stanleyn poliisiasemalta.

– Poliisimme antoivat teineille ainakin 10 erillistä varoitusta ennen kuin pippurisumutetta jouduttiin käyttämään.

Tilanteessa heiteltiin poliiseja päin muun muassa ilotulitteita ja tiiliskiviä. Yhtä poliisia myös lyötiin naamaan.

Jos video ei näy, näet sen täältä.

Kaikki vanhemmat kutsuttiin katsomaan tallennetta

Poliisit onnistuivat saamaan häiriötä aiheuttaneet teinit kiinni.

Mahdollisten muiden rangaistusten lisäksi teineille määrättiin toisenlainen rangaistus: poliisi kutsui myöhemmin kaikkien tilanteessa mukana olleiden vanhemmat paikan päälle katsomaan poliisin pukukameraan tallentuneita hetkiä.

– Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että heidän lastensa käytös oli hirvittävää, kertoo ylikonstaapeli Emma Kay Durhamin kreivikunnan poliisista.

Tekstiviesti kertoo häiriökäyttäytymisestä

Stanleyn poliisi on aloittanut tapauksen johdosta kampanjan, jossa pyritään herättelemään vanhempia ottamaan vastuuta lapsistaan.

– Tiedätkö sinä missä lapsesi on? Tiedätkö, onko hän jossain aiheuttamassa ongelmia?, Kay kysyy.

Poliisi on kampanjan myötä julkistanut myös kaupungissa toimivan tekstiviestipalvelun, jolla vanhemmat voivat tilata suoraan puhelimeensa tietoa siitä, jos jossain päin kaupunkia on häiriökäyttäytymistä.

Jokainen vanhempi, joka uskoo lapsensa olevan mahdollisesti osallisena toiminnassa, voi tulla itse paikalle seuraamaan tilannetta ja hakemaan mahdollisesti lapsensa pois ennen suurempia ongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat