Mainos

Poliisimurhasta epäilty kiinni Costa Ricassa

Poliisimurhista epäilty ruotsalainen Tony Olsson pidätettiin kiinni Costa Ricassa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Pidätys sujui rauhallisesti ja Olsson vietiin Kansainvälisen poliisin, Interpolin, tiloihin Costa Rican pääkaupungissa San Joséssa, kertoi Ruotsin keskusrikospoliisi.

Olsson pidätettiin, kun hän oli palaamassa tilapäiseen asuntoonsa San Joséssa. Pidätys tuli mahdolliseksi, kun Costa Rican viranomaiset hyväksyivät Ruotsin pyynnön tilapäisestä pidätyksestä eli kiinnotosta odotettaessa Ruotsin luovutuspyyntöä.

Paikallinen tuomari oli perjantaina ensin hylännyt Ruotsin esittämän pidätyspyynnön. Ruotsin oikeuslaitos työskenteli eilen kuumeisesti ja sai lopulta valmiiksi vaaditut asiakirjat, jotka Ruotsin pääkonsuli sitten luovuttu Costa Rican poliisille. Olssonia epäillään kahden poliisin murhasta, murhayrityksestä ja ryöstöstä Kisan äskeisen pankkiryöstön ja takaa-ajon yhteydessä. Hän on lisäksi karannut ollessaan vankilomalla.

Olssonin kaksi rikostoveria haavoittuivat pidätyksensä yhteydessä. Olsson joutuu nyt olemaan poliisin suojissa Costa Ricassa, kunnes Ruotsi esittää luovutuspyynnön diplomaattista tietä. Tähän voi mennä aikaa, sillä kaikki hänen kohdistuvat epäilyt on tarkasti eriteltävä. Ruotsin viranomaiset voivat syyttää Olssonia vain rikoksista, jotka mainitaan luovutuspyynnössä.

Lehdeltä "virallinen" antautumiskehotus

Olsson lupasi haastattelussa Aftonbladet-lehdelle sanjosélaisessa hotellissa antautua poliisille, mutta vasta tavattuaan Costa Ricassa olevan tyttöystävänsä. Olsson ei halunnut paljastaa, miten pääsi pakenemaan Ruotsista, mutta hän kertoi olleensa viime sunnuntaina Saksassa, josta hän matkusti omalla passillaan ja nimellään Costa Ricaan.

Olsson soitti keskiviikkona perheelleen Örebron ulkopuolelle ja sopi äitinsä kanssa, että äiti matkustaa Costa Rican. Aftonbladetin toimittaja oli paikalla ja äiti pyysi myös lehden toimittajalle lupaa päästä mukaan.

Kaksi ruotsalaista poliisia seurasi vaivihkaa Aftonbladetia Kolumbiaan. Sieltä poliisit lensivät suoraan ja äiti Panaman kautta Costa Ricaan. San Josén lentokentällä oli vastassa Aftonbladetin Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Bengt Olsson, joka vei äidin ja työtoverinsa hotellin. Haastattelun lopuksi Bengt Olsson esittää Tony Olssonille lehtensä johdon "virallisen" kehotuksen antautua poliisille.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.