Mainos

Poliisilla uusi kuva kadonneesta Nelasta: Katoamisesta lisätietoa – "se on yksi mahdollisuus"

Poliisi on lopettanut kadonneen Nela Utkinan etsinnät Nuuksion ulkoilualueella ainakin toistaiseksi.

Poliisi on etsinyt Utkinaa Nuuksiossa useiden päivien ajan. Viikonloppuna paikalla oli muun muassa koiria ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa.

– Olemme kartoittaneet kohtuullisen hyvin ne alueet, joista oli tarkoituskin etsiä. Myös etsintäalueen vesistöt on katsottu tarkkaan, sanoo tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta.

Tällä hetkellä poliisi kerää taas uutta tietoa tapauksesta ja tarkastaa muun muassa viikonlopun aikana tulleita vihjeitä. 

– Vihjeitä on tullut ympäri Suomen ja ulkomailtakin. Moni on sanonut nähneensä mahdollisesti Utkinaa muistuttavan naisen tai naisen, joka on pukeutunut samalla tavalla. Nuuksiostakin on vihjeitä, mutta viimeinen varma havainto hänestä on hänen poistuessaan bussista Nuuksiossa kello 10.20, Kruskopf sanoo.

Saako puhelimesta tarkempia tietoja?

Poliisi selvittää myös sitä, olisiko Utkina voinut lähteä Nuuksiosta pois katoamispäivänään.

– Se on yksi mahdollisuus. Nuuksio on kuitenkin valikoitunut tärkeimmäksi etsintäalueeksi kolmesta syystä: hänestä on tehty siellä viimeinen varma havainto, hänen puhelimensa paikantuu alueelle ja hän on viihtynyt alueella, Kruskopf sanoo.

Vaikka poliisi ei näillä näkymin suuntaa Nuuksioon arkiviikolla, Kruskopf pitää mahdollisena, että etsintöjä tehdään Nuuksiossa viikonloppuna. Silloin paikalle on mahdollista saada suurempi joukko etsimään ja valoisaa etsintäaikaa on enemmän.

Poliisi selvittelee nyt myös sitä, onko Utkinan puhelimesta mahdollista saada nykyistä tarkempia sijaintitietoja. 

Puhelimen viimeinen signaali on paikantunut Kirkkonummella sijaitsevaan tukiasemaan katoamispäivän yönä. Tukiasema kattaa laajan alueen, muun muassa Ämmässuon jäteaseman seudun ja osia Nuuksion laajasta ulkoilualueesta.

Katoamisaamun tapahtumat tarkentuneet

Poliisi on onnistunut tarkentamaan myös tapahtumia aamulta, jolloin Utkina katosi. Utkina oli lähtenyt kotoaan Myyrmannin kauppakeskukseen junalla.

Utkinasta on valvontakamerakuvaa Myyrmäen asemalta keskiviikkoaamulta kello 7.35. 

– Hän on niissäkin kuvissa yksin, Kruskopf sanoo.

Seuraavassa valvontakamerakuvassa Utkina kävelee kauppakeskus Myyrmannin toisessa kerroksessa hieman ennen kello yhdeksää.

Poliisi tietää Utkinan käyneen ostosreissullaan vain yhdessä kaupassa, Citymarketissa. Siellä hän asioi kassalla kello 8.25.

Tämän jälkeen Utkina on suunnannut Espoon keskukseen vaihtaakseen Nuuksion suuntaan kulkevaan 85-linjan bussiin.

Poliisi pääsi reitin jäljille, kun Utkina oli yrittänyt käyttää joukkoliikenteen matkakorttiaan Espooseen päästäkseen. Se ei kuitenkaan käynyt, koska kortti oli tarkoitettu Helsingin sisäiseen liikenteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.