Mainos

Kadonneen perheenäidin ei uskota sittenkään olevan Ounasvaaran maastossa – viimeinen havainto naisesta on Rovaniemen keskustasta: "Silloin kaikki oli kunnossa"

Rovaniemellä tunnettu matkailualan ammattilainen Tanja Ahven-Posio, 49, on ollut pian kateissa jo kaksi viikkoa. Ahven-Posio nähtiin viimeksi varmuudella toissa viikon lauantaina, 12. tammikuuta Rovaniemen keskustan alueella.

– Silloin kaikki oli kunnossa ja normaalisti ja hänet on nähty hyvissä olosuhteissa. Viimeisen havainnon kellonaikaa ei voida kertoa tutkinnallisista syistä, Lapin poliisin viestintäpäällikkö Pekka Alamommo sanoo.

Poliisi on saanut jonkun verran vihjeitä Ahven-Posion katoamiseen liittyen. Kaikki vihjeet on tarkastettu, mutta yksikään niistä ei ole ollut ratkaiseva. Poliisi kaipaa vihjeitä edelleen.

– Kaikilla vihjeillä ja tiedoilla on merkitystä, pienilläkin, joten toivomme, että kaikki vihjeet toimitetaan meille.

Maasto etsitty kattavasti

Poliisi etsi Ahven-Posiota koko viime viikonlopun vapaaehtoisten avustuksella Ounasvaaran maastosta.

Hänen autonsa löytyi Ounasvaaran alueelta pian naisen katoamisen jälkeen, mutta poliisi ei kerro tarkkaa auton löytymisaikaa. Kalevan mukaan autosta löytyi myös naisen matkapuhelin.

– Auton löytöaikaa emme kerro, koska siitä tiedosta voi olla tutkinnallisesti hyötyä. Haluamme, että ihmiset kertovat omat tietonsa ja vihjeensä mahdollisimman saastumattomina, jotta he eivät ole lukeneet tietoja uutisista.

Poliisi ei myöskään kommentoi Ahven-Posion rahankäyttöä tai puhelintietoja.

Poliisin mukaan etsintöjen perusteella vaikuttaa siltä, että Ahven-Posio ei ole Ounasvaaran maastossa, eli lähellä autonsa löytymispaikkaa.

– Etsintöjen perusteella hänen ei oleteta olevan lähellä autoaan tai Ounasvaaran maastossa. Ounasvaaran alue on tutkittu todella kattavasti emmekä suunnittele maastoetsintöjä sinne enää, Alamommo kertoo.

Kovat pakkaset

Poliisin apuna etsinnöissä on ollut kymmeniä vapaaehtoisia ja Ahven-Posion omaisia ja ystäviä.

Maastoetsintöjä ei ole tehty tällä viikolla.

– Maastoetsintää tehtiin viime viikonloppuna todella kattavasti Ounasvaaran alueella eikä häntä löydetty sieltä. Etsintä tehtiin poliisin johdolla ja se oli hyvä etsintä. Nyt taktinen tutkinta selvittää, onko muita paikkoja, missä maastoetsinää kannattaisi tehdä.

Rovaniemellä on ollut tällä viikolla todella kovat pakkaset. Tänä aamuna pakkasta oli 31 astetta.

– Pakkaset ovat aiheuttaneet vähän haasteita, koska etsinnöissä joudutaan ottamaan huomioon se, että resurssia on riittävästi, jotta kaikkien toimintakyky säilyy. Varsinkin koirat voivat olla vain lyhyen aikaa ulkona tuossa säässä, Alamommo sanoo.

Alkuvaiheessa lumisateet vaikeuttivat etsintöjä drone-lennokkien avulla.

Maastossa ei voi selvitä hengissä

Poliisi ei epäile Ahven-Posion katoamiseen liittyvän rikosta.

– Tämä on kadonneen henkilön tutkinta. Toivottavasti hän olisi elossa jossain, mutta jos hän on jossain maastossa, niin on epätodennäköistä, että siellä voisi selvitä hengissä näin kylmällä säällä, Alamommo sanoo.

Poliisi ei avaa tässä vaiheessa sitä, miten tutkintaa jatketaan.

– Taktinen tutkinta tekee koko ajan töitä olettamuksiin ja vihjeisiin perustuen.

Poliisin mukaan Ahven-Posion katoaminen ei liity mitenkään Rovaniemellä meneillään olevaan henkirikostutkintaan.

Rovaniemeläismies surmasi ensin vaimonsa ja sitten itsensä saman päivän iltana kuin Ahven-Posio katosi. Poliisi löysi ruumiit omakotitaloon tulleen kotihälytyksen yhteydessä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä toissa viikonloppuna.

Poliisin mukaan katoamisella ja rikostutkinnalla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja