Poliisijohtajalta tiukka viesti hallitukselle Rikospaikassa: Poliisihallitus ei halua vähentää 600 poliisia, vaan lisää saman verran

Poliisihallitus tavoittelee kuuttasataa poliisin virkaa lisää sen sijaan, että poliisien määrää jouduttaisiin kehyspäätösten takia vähentämään saman verran.

Videolla poliisijohtaja Sanna Heikinheimon haastattelu Rikospaikassa poliisin niukkenevista resursseista.

Tavoite on kirjattu poliisihallituksen tekemään asiakirjaan, jolla on tarkoitus valmistautua tuleviin eduskuntavaalien jälkeisiin hallitusneuvotteluihin.

– Pidän lisätavoitetta realistisena, sanoo poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Rikospaikan haastattelussa.

Viime viikolla poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen nosti poliisin niukkenevat resurssit esiin puheessaan uusille poliiseille. Lähivuosina 600 poliisia pitäisi vähentää edelleen vanhojen kehyspäätösten perusteella tällä vuosikymmenellä vähennettyjen 600:n lisäksi.

– Se oli synkkä, mutta realistinen puhe. Tilanne on huolestuttava, Heikinheimo toteaa.

– Haluamme korostaa päätöksentekijöille, että heidän tulisi tehdä päätöksiä, joilla poliisin resurssit pitäisi turvata pitkäksi aikaa riittävälle tasolle.

Mitä jää tekemättä, jos vielä poliiseja vähennetään se 600?

– Niin suurta vähennystä ei voitaisi kohdistaa yhteen sektoriin. Se tarkoittaisi valvonta- ja hälytystoiminnasta, liikenteenvalvonnasta ja rikostutkinnasta – ihan kaikista – jouduttaisiin väistämättä vähentämään.

Tämän vuosikymmenen alussa Suomessa oli noin 7800 poliisia ja nyt heitä on 7200.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3


Lue myös:

    Uusimmat