Tuleva sisäministeri Rantanen poliisien määrän nostosta: Kaikkien ei tarvitse olla poliisitutkinnon suorittaneita

Uuden hallituksen tavoitteena on nostaa poliisien määrää 8 000:een. Perussuomalaisten sisäministeriksi esittämä Mari Rantanen sanoo, että lukuun voi sisältyä myös esimerkiksi it-alan osaajia tai talousosaajia.

– Ei tarvitse välttämättä olla poliisitutkinnon suorittanut, Mari Rantanen sanoi STT:lle pian sen jälkeen, kun esitys hänen nimityksestään oli julkistettu.

Tällä hetkellä poliiseja on noin 7 500. Määrä laski 2010-luvun alussa pitkään, kunnes se oli alimmillaan vuonna 2017. Sen jälkeen aikaisemmat hallitukset ovat rahoituksen lisäämisellä nostaneet poliisien määrää.

Rantanen pitää huolestuttavana, ettei poliisikouluun ole riittänyt vuosiin tavoiteltua määrää soveltuvia hakijoita. Hänen mukaansa asian taustoja pyritään selvittämään samalla, kun ilmiöön puututaan hallitusohjelman kirjauksen mukaisesti.

– Siellä todetaan poliisien koulutuksesta, että teemme laajan hankkeen, jolla saamme mahdollisimman paljon soveltuvia ihmisiä poliisikoulutukseen mukaan.

Rantanen on itse kouluttautunut poliisiksi sekä ensi- ja sairaanhoitajaksi.

Tanskan malli kiinnostaa

Kysyttäessä hallinnonalansa tärkeimmistä asioista alkavalla kaudella Rantanen vastasi, että puolueelle on tärkeää maahanmuutto ja erityisesti katujengeihin puuttuminen.

– Haluaisin kiinnittää huomiota kirjaukseen Tanskan mallin mukaisten käytänteiden selvittämisestä. Sieltä voisi varmaan löytyä toimia, joita Suomessakin kannattaisi edistää, kuten alueellisen tehostetun valvonnan malli, Rantanen sanoo niin sanotuista tarkastusvyöhykkeistä, joilla poliisien toimivaltuuksia kohennettaisiin.

Nuorison tekemien väkivaltarikosten määrä herättää huolta kansalaisissa 4:47
Väkivaltarikokset huolettavat kansalaisia: "Olemme epäonnistuneet kasvattajina"

Lue myös:

    Uusimmat