Mainos

Orpo: Emme vähennä poliisien määrää – se vähenee

2:13

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kiistää, että hallitus vähentäisi poliisien määrää. Hänen mukaansa se vähenee muun muassa eläköitymisen ja koulutusmäärien vuoksi ja hallitus pysäyttää määrän 7000:een.  

Orpon mukaan poliisiksi ei ole saatu hakijamäärien vuoksi koulutettua niin paljon hakijoita, kuin olisi haluttu. 

Poliisien määrä on tällä hetkellä noin 7250. Rajavartiolaitoksella sopeutustarve on 15 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä.  
Poliisissa pidettiin hyvänä asiana sitä, että selonteossa halutaan poliittisia linjauksia välttämättömistä ja karsittavista tehtävistä. 

– Poliisilla tilanne on sellainen, että emme voi lain mukaan jättää tehtäviä tekemättä. Mielestämme on oikein, että poliittinen päättäjä tekee sen priorisoinnin, sanoo poliisijohtaja Tomi Vuori Poliisihallituksesta. 

Selonteossa linjataan, että itärajaa vahvistetaan 160 rajavartijalla.  
Apulaispäällikkö Ilkka Laitinen Rajavartiolaitokselta huomauttaa, että viimeisen viiden vuoden aikana itärajalla on supistettu toimintaa 30–40 prosentin verran. 

–Tämä lisäys kaventaa sitä takamatkaa, josta nyt lähdetään. Se kohdennetaan partiointiin, jolla itärajan koskemattomuus taataan, Laitinen sanoo. 

Oppositio kritisoi keskiviikkona STT:lle rankasti selonteosta ilmi tulleita linjauksia. Kritiikin kohteeksi joutuivat sekä poliisien vähentyvä määrä että Rajavartiolaitoksen leikkaukset.  

Selonteon mukaan vanhojen uhkien lisäksi uusia uhkia ovat muun muassa Venäjän ja lännen suhteiden huononeminen, maahanmuuttotilanne sekä hybridi- ja kyberuhat.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.