Poliisihallitus varoittaa tuntuvista henkilöstöleikkauksista, jos poliisille ei löydy lisää rahaa

Poliisi otti kiinni kolme rokotuksia vastustanutta helsinkiläiskoululla, THL:n edessä osoitetaan mieltä – MTV jututti paikalla olleita 2:18
MTV Uutiset Live 13.8. Poliisi otti kiinni kolme rokotuksia vastustanutta helsinkiläiskoululla, THL:n edessä osoitetaan mieltä – MTV jututti paikalla olleita

Poliisihallitus varoittaa tuntuvista henkilöstöleikkauksista, jos poliisille ei löydy lisää budjettivaroja.

Poliisihallituksen mukaan poliisin ensi vuoden budjetti uhkaa jäädä 35–40 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, jos syyskuun budjettiriihessä ei korjata tilannetta. Jos rahoitusta ei tule, edessä ovat Poliisihallituksen mukaan sopeuttamistoimet, jotka koskevat kaikkea poliisin toimintaa ja kaikkia poliisiyksiköitä.

Henkilötyövuosiksi muutettuna vaadittu 35–40 miljoonan euron säästö tarkoittaisi Poliisihallituksen mukaan ainakin 450 henkilötyövuoden vähentämistä.

Poliisihallituksen mukaan kevään kehysriihipäätös ei sisältänyt poliisin tarvitsemia resursseja, joilla edes nykytasoinen toiminta poliisissa voitaisiin taata.

–  Budjettipäätökset eivät ole linjassa poliisiin kohdistuvien odotusten suhteen, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Kolehmaisen mukaan kyseessä on arvovalinta, halutaanko panostaa turvallisuuteen vai ei.

–  Peräänkuulutan keskustelua, kuinka arvokkaaksi – tai halvaksi – turvallisuus hinnoitellaan. Pelkät puheet tai lupaukset eivät kuitenkaan riitä, vaan vaaditaan myös konkreettisia tekoja. Meillä ei olisi varaa heikentää turvallisuutta, mutta näillä päätöksillä siihen suuntaan ollaan menossa vahvasti, Kolehmainen sanoo.

Poliisihallituksessa on aloitettu suunnittelutoimet sen kartoittamiseksi, miten toimintaa sopeutettaisiin ja mitkä olisivat näiden sopeuttamistoimien vaikutukset.

Sopeuttamistoimien konkreettiset seuraukset tulisivat Poliisihallituksen mukaan näkymään kaikessa poliisitoiminnassa. Poliisihallituksen mukaan on kuitenkin liian aikaista arvioida, mitä seuraukset tarkoittaisivat poliisiyksikkötasolla.

Juttua päivitetty klo. 13.54.

Lue myös:

    Uusimmat