Sisäministeri illan Rikospaikassa: Suomeen tarvitaan tulevina vuosina satoja poliiseja lisää – "Jos haluamme, että Suomi on maailman turvallisin maa"

2:38
Sisäministeri Mykkänen: Suomeen tarvitaan tulevina vuosina satoja poliiseja lisää

Sisäministeri Kai Mykkänen lupaa pikaisia täsmätoimia, joilla on tarkoitus jonkin verran helpottaa poliisin rikostutkinnan tilaa. Mykkänen on tavannut ylintä poliisijohtoa tällä viikolla.

– Sovimme, että Poliisihallitus tekee talven aikana täsmäpanostuksia, joilla voidaan hieman helpottaa tutkintatilannetta erityisesti niissä laitoksissa, joissa ongelmat ja haasteet ovat olleet eniten esillä, Mykkänen sanoo illan Rikospaikan haastattelussa.

Ministerin mukaan kyse on vähintään kymmenien tutkintaa tekevien ihmisten, kuten tutkintasihteereiden palkkaamisesta.

Koko vuosikymmenen ajan puhuttanut poliisipula nousi taas keskusteluun, kun Helsingin poliisi ja Itä-Uudenmaan poliisi kertoivat jättävänsä suuren määrän rikoksia tutkimatta.

Poliisin mukaan pienet rikokset eli massarikokset on jätettävä ilman varsinaisia tutkintatoimia, jotta vakavampien rikosten selvittämiseen riittää työvoimaa.

Tilanne on päivittäisrikosten tutkinnan osalta ollut pitkään samankaltainen muuallakin Suomessa.

– Sadan prosentin selvittämisasteeseen ei voida päästä, mutta tilanteeseen on suhtauduttava vakavasti. Ei voi olla niin, että kansalaiset eivät enää katso tarpeelliseksi ilmoittaa rikoksista. Arkivarkaudetkin on pystyttävä selvittämään sillä tavalla, kun se kohtuudella on mahdollista.

Mykkäsen mukaan on kuitenkin aivan oikein, että väkivaltarikokset otetaan pinon päälle ja selvitetään. Priorisointia on pakko tehdä.

– Jos haluamme, että Suomi on maailman turvallisin maa myös neljän vuoden päästä, tarvitaan satoja poliiseja lisää, Mykkänen sanoo.

Rikospaikka keskiviikkoisin MTV3-kanavalla klo 22.35


 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja