Mainos

Poliisien seksirikossyytteet nurin hovioikeudessa

Oikeudessa syyttäjä väitti, että poliisimies olisi raiskannut 16-vuotiaan tytön ja toinen poliisi käyttänyt seksuaalisesti hyväksi 14-vuotiasta tyttöä. Tyttöjen kertomusten luotettavuustekijät kuitenkin horjuttivat merkittävästi kertomusten todistusarvoa.

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kahta poliisimiestä vastaan ajetut seksuaalirikossyytteet. Hovioikeus päätyi samaan lopputulokseen kuin Nilsiän käräjäoikeus, jonka mukaan riittävää näyttöä rikoksesta ei ollut.

Syyttäjä väitti, että toinen poliisimiehistä olisi raiskannut 16-vuotiaan tytön ja toinen käyttänyt seksuaalisesti hyväksi 14-vuotiasta tyttöä. Tapahtuma-aikaan keväällä 2003 vanhemmat konstaapelit olivat kuntoutuksessa siilinjärveläisessä kuntoutuskeskuksessa. Serkkutytöt olivat samassa paikassa lomalla mummonsa kanssa. Riidatonta jutussa oli, että tytöt menivät tanssi-illan jälkeen toisen poliisin huoneeseen. Tytöt väittivät myös, että heidät juotettiin humalaan.

Miehet kiistivät syytteet.

Käräjäoikeus totesi päätöksessään, että syytetty voidaan tuomita rangaistukseen vain, jos syyllisyydestä ei jää varteen otettavaa epäilyä. Muussa tapauksessa syyte on hylättävä. Tyttöjen kertomusten luotettavuuteen liittyvät epävarmuustekijät horjuttivat kokonaisuutena arvioiden merkittävästi kertomusten todistusarvoa. Tässä tapauksessa syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.