Mainos

Poliisiauton kaatoyritys oli humalaisten päähänpisto

Poliisiauton kaatoyritys Kannelmäen ostoskeskuksessa Helsingissä oli poliisin mukaan päihtyneen miesjoukon suunnittelematon päähänpisto. Kaksi 1980-luvulla syntynyttä miestä on edelleen pidätettynä ja tekoon epäiltynä.

Vielä perjantaina poliisi aprikoi, että auton kaatoa olisi ehkä jollain lailla suunniteltu etukäteen.

- Miehiä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kertoo komisario Jussi Huhtela.

Tapahtumat alkoivat pitkänperjantain vastaisena yönä ravintoloiden sulkemisaikaan noin kello kaksi. Tuolloin kymmenkunta naamioitunutta miestä ympäröi poliisipartion auton ja yritti kaataa sen. Ainakin yhdellä miehellä oli päässään Scream-elokuvasta tuttu naamio. Muut olivat peittäneet kasvonsa lähinnä omilla vaatteillaan.

Poliisit pääsivät pois autosta käyttämällä paprikasumutetta. Ulos päästyään he kutsuivat paikalle apuvoimia, ja lopulta tilannetta oli selvittämässä useita poliisipartioita.

Nyt pidätettynä olevat miehet ovat poliisin mukaan syyllistyneet aiemmin lähinnä yksittäisiin pahoinpitelyihin ja vahingontekoihin, joissa myötävaikuttavana tekijänä ovat yleensä olleet erilaiset päihteet.

Poliisi jatkaa edelleen tapahtuman tutkintaa selvittämällä muiden mukana olleiden henkilöllisyyttä.

Tapausta tutkitaan Pasilan poliisipiirissä. Lain mukaan tuomio virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta. Lievemmästä muodosta, virkamiehen vastustamisesta, voi selvitä sakoilla tai enintään puolen vuoden vankeudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.