Mainos

Poliisiasemien karsinta reipasta – laitoksia lähtisi myös kaupungeista

Poliisin sisällä poliisin palvelupisteiden ja pienten poliisiasemien karsintaa on sorvattu jo pidempään. Tänään asiasta lausui myös sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) Helsingin Sanomien haastattelussa. Lähtökohtana on, että ensin karsitaan palvelupisteet, sitten pienet poliisiasemat ja viimeiseksi lähtölistalla on myös isompia poliisilaitoksia.

– Se on eräänlainen poliisitoimen kuntakartta, josta pyyhkiytyy toimipisteitä pois, luonnehtii pian julkistettavaa listaa apulaispoliisipäällikkö Erkki Kerola Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitokselta.

Hän pelkää, että karsinta ei jää pienempiin yksiköihin.

– On ollut esillä sekin, että esimerkiksi Kokkolan, Vaasan ja Seinäjoen poliisilaitokset muodostaisivat yhden Pohjanmaan poliisilaitoksen, kertoo Kerola.

Karsinta harventaisi poliisiasemia myös kaupungeista, kuten Kannuksesta. Kannuksessa asian tiimoilta onkin noustu jo kovaan vastarintaan.

– Onhan se aika uskomatonta, jos poliisi on jossakin kymmenien tai satojen kilometrien päässä, kun öisin syntyy kriisitilanteita ravintolassa, sanoo ravintola Jokihelmen yrittäjä Eeva Sankilampi.

Hänen mukaansa poliisia vaativat häiriötilanteet eivät kestä tunnin odottelua.

– On huumeiden käyttäjiä, on kaikenlaisissa harhoissa toimivia ihmisiä. Voi tapahtua vaikka mitä ennen kuin poliisi ennättää paikalle, pelkää ravintoloitsija.

Vaikka kuntalaiset vastustavat poliisin palvelupisteen lakkauttamista, myös toisenlaisia näkökulmia on.

– Poliisitoimen sisällä on myös ajattelua, että jos jostakin pitää karsia, niin mieluummin seinistä ja toimitiloista kuin poliisimiehistä ja partioista, sanoo Kerola.

Perhon, Lestijärven ja Toholammin kunnissa poliisipiirin rajalla on totuttu siihen, että poliisi on kaukana. Partiolla on jo nyt matkaa hälytystehtäviin hyvinkin sata kilometriä.

Parhaassakin tapauksessa ennen kuin poliisi on paikalla, aikaa kuluu tunti. Kyllähän nämä ovat huonoja päätöksiä jo ennestään heikkoon tilanteeseen, sanoo perholainen pitkän linjan kunnallispoliitikko Antti Hietaniemi (kesk.).

Poliisin toimipisteiden karsintaesitys julkistetaan tämän kuun lopulla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja