Mainos

Poliisi varoittaa juhlijoita: Taskuvarkaita runsaasti liikkeellä

Helsingin poliisi kehottaa ihmisiä erityiseen valppauteen uudenvuodenaattona tänään.

Helsingin Senaatintorille odotetaan runsaasti yleisöä, minkä takia turvallisuusasioihin pitää kiinnittää erityistä huomiota. Tapahtumassa ei sallita alkoholin anniskelua tai nauttimista. Senaatintorin alueella ei myöskään ole sallittua käyttää mitään ilotulitteita.

– Yleisötilaisuudet houkuttelevat paikalle myös taskuvarkaita, joten väentungoksessa on syytä pitää hyvää huolta omaisuudestaan, Helsingin poliisi ohjeistaa.

Poliisi turvaa yleisötapahtumaa muun muassa jalkautumalla yleisön keskuuteen siviili- ja virkapukuisena sekä pyrkii estämään ennalta rikoksia ja muuta häiriökäyttäytymistä.

– Uudenvuoden juhlista ei kannata matkustaa kotiin niin sanotuilla pimeillä takseilla, koska turvallisuus voi monella tapaa vaarantua näiden kyydissä, poliisi tähdentää.

Sallittu aika ilotulitteille 18.00-02.00

Poliisi muistuttaa, että ilotulitteiden käyttö on sallittu uudenvuodenaattona kello 18.00 lähtien ja viimeiset raketit saa laukaista uudenvuodenpäivänä kello 02.00. Ilotulitteiden käyttö muuna aikana on kielletty ilman pelastuslaitokselta erikseen anottua lupaa.

Poliisi muistuttaa myös, että ilotulitteita ei saa luovuttaa päihtyneille tai alaikäisille.

– Suunnittele etukäteen paikka, missä aiot toteuttaa ilotulituksen ja mieti, miten se voidaan toteuttaa mahdollisimman turvallisesti. Lähtökohta lain mukaan on, että niiden käytöstä ei saa aiheutua vaaraa tai vahinkoa muille. Varmista myös se, että suunnittelemasi paikka ei ole kiellettyjen alueiden listalla, Helsingin poliisi ohjeistaa.

Poliisi suosittelee myös lukemaan huolella käyttöohjeet, käyttämään suojalaseja sekä tarvittavia apuvälineitä, kun ilotulitteita käytetään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.