Poliisi varautuu yläasteikäisten nuorten joukkotappelun uhkaan Espoossa – "Useamman henkilön yhteenotosta puhutaan"

Nuorisoryöstöt huolettavat poliisia – näin nuoret itse kertovat tilanteesta 4:23
Katso myös: Nuorisoryöstöt huolettavat poliisia – näin nuoret itse kertovat tilanteesta.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa saaneensa vihiä nuorten välille suunnitellusta tappelusta Leppävaaran alueella huomisiltana. Poliisi aikoo varautua uhkaan valvomalla nuorten kerääntymispaikkoja näkyvästi.

Komisario Hannu Väänänen kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on joukkotappelun uhka. Tieto on tullut nuorilta itseltään.

Varmuutta ei ole siitä minkä ikäisistä nuorista puhutaan tai kuinka suuresta joukosta, mutta kyseessä on tiettävästi yläasteikäiset, noin viidentoista ikävuoden korvilla olevat nuoret, ja mukana on mahdollisesti vanhempiakin, kertoo Väänänen.

– Ihan tarkkaa tietoa meillä ei kaikesta ole, mutta useamman henkilön yhteenotosta puhutaan, hän sanoo.

Myöskään siitä ei ole tietoa, ovatko tappeluun varautuvat nuoret varustautumassa kättä pidemmällä, mutta siihenkin varaudutaan.

– Ei ole ollut puhetta kättä pidemmästä, mutta ikävän usein nuorien on havaittu kantavan mukanaan astaloita ja puukkoja. Erikseen näistä ei ole nyt puhuttu, mutta valitettavan yleistä se on.

Nuoret haluavat itsekin apua

Viime aikoina on puhuttu paljon nuorten keskuudessa yleistyneestä väkivallasta ja ryöstöistä. Ilmiö ei ole vieras Espoossakaan.

Väänäsen mukaan on huolestuttavaa, että jotkut nuorista pyrkivät liian usein ratkaisemaan ongelmia väkivallalla.

Hän toivoo, että yhä useampi nuori oppisi ymmärtämään, että väkivalta ei tuo ratkaisua ongelmiin, vaan vain syventää niitä. Väkivallasta on aina vakavia ja pitkäaikaisia seurauksia sekä sen käyttäjille että sen kohteeksi joutuville, poliisi korostaa.

Väänänen kiitteleekin vuolaasti nuoria, jotka toivat tappelun uhkan nyt poliisin tietoon.

– Kaikkein tärkeintä tässä on se, että nuoret itse kokevat väkivallan ongelmaksi, ja että he haluavat aikuisten ja viranomaisten apua. Juuri niin sen pitäisi ollakin. Se on se suurin viesti tässä.

Lue myös:

    Uusimmat