Mainos

Poliisi varautuu uusiin levottomuuksiin Kööpenhaminassa

Yö Kööpenhaminassa on sujunut melko rauhallisesti. Mellakat alkoivat nuorisotalon tyhjentämisestä torstaina. Poliisi on varautunut uusiin mielenosoituksiin.

Kööpenhaminan poliisi arvioi, että kaupungissa puhkeaa uusia levottomuuksia illan mittaan. Päivän aikana kaupungissa on kuitenkin ollut rauhallista.

Useita mielenosoituksia oli määrä järjestää vastalauseena nuorisotalon torstaiselle tyhjentämiselle.

Poliisi on varautunut nuorison liikehdintään samalla vahvuudella kuin tähänkin asti.

Nörrebron kaupunginosassa järjestettiin illalla muutaman sadan hengen mielenosoitus, jonka poliisi hajotti sen jälkeen kun mielenosoittajien joukosta heitettiin pulloja poliiseja kohti.

Uutistoimisto Ritzaun mukaan Nörrebrossa on sen jälkeen ollut rauhallista.

Politiken: Kööpenhaminan nuorisotalo puretaan

Kööpenhaminan kiistelty nuorisotalo puretaan, kertoi Politiken-lehti verkkosivuillaan. Lehden mukaan talon ostanut uskonlahko Faderhuset ja rakennusalan yhtiö kertovat päätöksestä tiedotustilaisuudessaan huomenna.

Poliisi ja Faderhusetin edustajat eivät ole vahvistaneet tietoa. Purkutyöt ovat jo alkaneet asbestin poistamisella talosta.

Faderhuset on aiemminkin uhannut purkaa 110 vuotta vanhan talon, mutta sanonut tekevänsä sen vasta asiantuntijoiden lausuntojen jälkeen.

Kööpenhaminan kunta on antanut luvan rakennuksen purkamiseen. Poliisi on ilmoittanut, että purkaminen olisi toivottavaa, etteivät nuorisotalon puolustajat yritä enää vallata taloa takaisin.

(MTV3-STT–Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.