Mainos

Poliisi varautunut Helvetin enkelien kokoukseen

Poliisi on varautunut Hämeenlinnassa ensi viikonloppuna järjestettävään Helvetin enkelien vuosittaiseen maailmankokoukseen. World Run kerännee Hämeenlinnaan useita satoja moottoripyöräjengiläisiä ympäri maailmaa.

Apulaispoliisipäällikkö Martti Salmela sanoo poliisin kartoittaneen huolellisesti tapahtumaan liittyvät uhkakuvat ja on varustautunut yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen yhdessä keskusrikospoliisin kanssa. -Pidämme yllä tiukkaa linjaa ja tehostamme valvontaa, lupaa Salmela. Perjantaista sunnuntaihin kestävä maailmankokous pidetään Vanajanlinnassa.

Toimitusjohtaja Pekka Vihma sanoo yrityksensä olleen alusta pitäen yhteistyössä virkavallan kanssa. -Me emme ota mitään kantaa järjestön arvomaailmaan. Teemme samaa työtä kuin kesän muinakin viikonloppuina, korostaa Vihma. Sen verran hän paljastaa, että järjestön ohjelma Vanajanlinnassa rakentuu täsmälleen saman kaavan mukaan kuin jonkun yrityksen järjestämissä bileissä. Vanajanlinna on viikonlopun ajan varattu vain Hell s Angelien käyttöön eikä sinne päästetä ketään muita. Toki järjestön jäseniä asuu Hämeenlinnan muissakin hotelleissa.

Helvetin enkelien päätiedottaja Jokke Kalliala sanoo, etteivät järjestön jäsenet halua antaa haastatteluja. Hän ei myöskään uskalla ruveta ennustamaan kuinka paljon väkeä Hämeenlinnaan saapuu. -Emme tiedä, kuinka moni tänne pääsee, sillä poliisi on ilmoittanut käännyttävänsä väkeä rajalta takaisin. Olemme tässä ennakkotapaus, sanoo Kalliala. Itse tapahtumaa Vanajanlinnassa hän luonnehtii normaaliksi viikonlopuksi illanviettoineen.

Taustaa Helvetin enkeleistä


Helvetin enkelit on hierarkkinen organisaatio, jota johtaa USA:ssa sijaitsevan emokerhon johtaja. Jokaisella yli 150 jäsenen kerholla on johtaja, varajohtaja ja erityisvastuulla toimivat henkilöt. Yksi Helvetin enkelien perussäännöistä on poliisin mukaan, että sen jäsenet asettuvat yhteiskuntaa säätelevien normien ulkopuolelle. Suomen lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista toiminnan kieltämistä tai kokoontumisten estämistä tällä perusteella.

Keskusrikospoliisin laatiman tiedotteen mukaan Suomessa toimii kymmenkunta järjestäytynyttä moottoripyöräjengiä, jotka poliisi luokittelee rikollisiksi. Helvetin enkelit on yksi näistä jengeistä. Poliisi sanoo, että Helvetin enkelien rikollisessa toiminnassa on kaikkialla pääpaino yhteiskunnallisesti vakavissa rikoksissa. Huumausainekauppa kuuluu niiden keskeisimpiin liiketoimiin. Poliisi muistuttaa, että kyseessä on järjestö, joka rahoittaa toimintansa vakavilla rikoksilla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.