Mainos

Poliisi: Vappumarssin kielletyistä välineistä ilmoitettiin etukäteen

Helsingin poliisi katsoo toimineensa vappupäivän anarkistimielenosoituksen yhteydessä asiallisesti.

Poliisi otti Helsingin keskustassa vappumarssin aikana kiinni kuusi ihmistä, jotka päästettiin vapaaksi mielenosoituksen ja sakkojen kirjoittamisen jälkeen.

Poliisin mielestä anarkisteilla oli hallussaan lippusaloiksi naamioituja astaloita. Vastaavantyyppisiä välineitä oli poliisin mukaan käytössä esimerkiksi viikkoa aiemmin mielenosoituksessa eduskuntatalolla. Sellaisella lyötiin poliisia päähän.

- Tässä mielessä osattiin odottaa, että tällaisia saattaisi olla ja siksi niitä myös otettiin pois, ylikomisario Seppo Kujala kertoo.

Kujalan mukaan poliisi oli myös ilmoittanut etukäteen, ettei vappumarssilla sallita saloiksi naamioituja lyömäaseita. Asiasta kerrottiin anarkistien käyttämällä Takku.net-sivustolla.

Anarkistiblokin lakitukiryhmä syytti jo vappupäivänä poliisia mielipiteenilmauksen vapauden rikkomisesta. Ryhmän mukaan muun kulkueen lähdettyä poliisi rynnäköi saartamaansa joukkoon ja teki mielivaltaisia kiinniottoja.

Helsingin poliisi kiistää väitteet. Se sanoo pyrkineensä järjestämään varsinaisen mielenosoituksen lähdön sen järjestäjän toiveiden mukaisesti niin, etteivät anarkistit tule keskelle joukkoa. Kulkueen järjestäjä eli SAK oli halunnut anarkistit kulkueen perään.

- Siinä yhteydessä on otettu näitä kiellettyjä esineitä pois. Ja sen jälkeen joukko on päästetty liikkeelle ja huolehdittu, että he pystyvät mielenosoitusoikeuttaan turvaamaan, Kujala sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.