Poliisi uskoo: Niko Ranta-aho juoni suoria kokaiinikuljetuksia banaanilasteissa Etelä-Amerikasta Suomeen

Niko Ranta-aholle vaaditaan 13 vuotta lisää vankeutta – syyttäjä: Aiempi rikos ei saisi alentaa uutta mahdollista tuomiota 4:10
Niko Ranta-aholle vaaditaan 13 vuotta lisää vankeutta – syyttäjä: "Aiempi rikos ei saisi alentaa uutta mahdollista tuomiota"

Poliisi uskoo, että Niko Ranta-aho suunnitteli suorien kokaiinikuljetusten järjestämistä Etelä-Amerikasta Suomeen.

Niin sanotun Katiska 2 -tapauksen esitutkintamateriaalien mukaan Ranta-aho kävi joulukuussa 2020 keskusteluja toisen tapauksessa syytetyn miehen kanssa siitä, miten huume-eriä salakuljetettaisiin Suomeen ja välitettäisiin eteenpäin. Tässä yhteydessä hän esitteli idean kokaiinin salakuljetuksesta.

– Mulla on myös yksi iso viritys ensi vuodelle millä saisi suoran linjan Etelä-Amerikasta Suomeen, yksi yhtiö kuvio, mutta vaatii ison investoinnin. Etsin siihen ihmistä kuka investoisi, Ranta-aho kirjoitti salatussa viestipalvelussa.

MTV Uutiset on siistinyt viestien kirjoitusasua ja oikeinkirjoitusta.

Etsi kontaktia tukkutoiminnasta

Idean johdosta Ranta-aho tiedusteli, onko toisella syytetyllä tuttuja hedelmä-, vihannes- tai elintarviketukuissa.

– Jos löytyy, saan sinne laitettua tavaraa tuolla Etelä-Amerikassa. Ilman että ne tietää, mutta vastaanotto pitäisi säätää, että ei mene vahingossa suoraan niille. Ja niillä pitäisi olla aikaisempaa liikennettä sieltä myös, Ranta-aho kirjoitti.

– Olisi hyvä laittaa oma ukko duuniin tuollaiseen, kanssasyytetty vastasi nauruhymiön kanssa.

– Jos joku tuttu voidaan tarjota vuodeksi ilmaiset banaanit ja aloittaa pelkillä banaaneilla ekat kuukaudet, sitten muutamaan tulee joukkoon muuta, Ranta-aho maalaili.

"Kaikki odottaa kokaiinia"

Keskusteluissa kävi myös ilmi asiakkaiden mielenkiinto ”pepsiä” kohtaan. Pepsi on tässä yhteydessä ollut todennäköisesti salanimi kokaiinille.

– Pepsi on erittäin tärkeä saada, sille tosi kova markkina nyt, kanssasyytetty kirjoitti.

– Kaikki odottaa täällä sitä, on loppu monesta paikasta.

MTV Uutiset on paikalla ensi maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa seuraamassa tapauksen oikeudenkäyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat